День пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій

День пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій

   У четверту суботу листопада в Україні щорічно відзначається скорботна пам’ятна дата — День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій. Ця дата присвячена подіям 1932-1933 років, коли в результаті радянської політики хлібозаготівель і колективізації від голоду в Україні померли мільйони жителів. Відзначається з 1998 року.    Голодомором в Україні називають масовий голод, що охопив в 1931-1932 роках практично всю територію Української РСР. Тоді голодною смертю померли, за різними оцінками, від 9 до 13 мільйонів чоловік. У 2006 році українська влада визнали події Голодомору геноцидом українського народу.    Голодне лихоліття 33-го – не просто історична минувшина, а незагойна фізична і духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь. Сьогодні треба говорити про минуле задля майбутнього, адже безпам’ятність породжує бездуховність, котра, наче ракова пухлина, роз’їдає тіло й душу нації – перекреслює її історію, паплюжить традиції й руйнує соціокультурну самобутність народу.    Колектив селищної ради долучився до загальнодержавної хвилини мовчання, усвідомивши, наскільки дорогим даром є життя і як треба цінувати кожну хвилину, яку воно дарує.  Голодомор 1932-1933 років - одна з найтрагічніших сторінок української історії, яка поглинула мільйони безневинних, - не підлягає забуттю…

Устаткування для місцевої пожежної охорони

Устаткування для місцевої пожежної охорони

   Одним із п'яти проектів, які пройшли затвердження Міністерством регіонального розвитку, є придбання пожежно-рятувального устаткування для місцевої пожежної охорони. Сума виділеної державної субвенції складала 150 тис.грн. На сьогоднішній день все устаткування закуплено та чекає своєї експлуатації у пожежній частині нашої громади.

День Гідності та Свободи

День Гідності та Свободи

   Невід’ємною традицією сучасних свідомих українців є належне вшанування громадянського подвигу, патріотизму й мужності героїв, які виступили на захист демократичних цінностей та не пошкодували навіть власного життя задля оновлення Української держави. Саме ці українські народні герої відстояли національні інтереси та європейський вибір України, визначили цивілізаційний шлях для майбутніх поколінь. Своєю непохитністю та самопожертвою герої майдану заслужили шану та повагу усіх співгромадян. 21 листопада — це день, коли ми думаємо про майбутнє, але, водночас, пам’ятаємо тих, хто віддав життя в боротьбі за це майбутнє. Слава Україні! І вічна пам’ять героям! Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з шаною зберігати і захищати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!

Капітальний ремонт ДНЗ №2 "Барвінок"

Капітальний ремонт ДНЗ №2 "Барвінок"

   Втілюється у життя черговий проект затверджений Міністерством регіонального розвитку України, на який було передбачено державної субвенції у розмірі 244,273 тис.грн. А саме, розпочато капітальний ремонт ДНЗ №2 "Барвінок". Ремонтні роботи тривають лише декілька днів, а результати вже помітні.

Упорядкування господарських приміщень швидкої допомоги

Упорядкування господарських приміщень швидкої допомоги

  З утворенням громади на баланс Понінківської селищної ради були прийняті господарські будівлі, які раніше належали Полонській центральній районній лікарні ім.Говорун. Занедбані, в руйнівному стані, але вже наші. На сьогоднішній день розпочато ремонтні роботи з покрівлі даху гаражів для техніки швидкої допомоги. Всі будівельні матеріали для даного ремонту було закуплено за кошти місцевого бюджету на загальну суму 30 тис.грн. 

Будівництво свердловини

Будівництво свердловини

  Триває будівництво розвідувально-експлуатаційної свердловини для господарчо-питного водопостачання населення смт.Понінка. Пробурено стовбур свердловини глибиною 70м. Вкладено 300м поліпропіленової труби для з`єднання свердловини з магістральним водопроводом. Змонтовані опори для електроживлення. Закуплено насосне обладнання. Наступним кроком планується монтаж глибинного насоса в свердловину.

Реалізація проектів

Реалізація проектів

В ході реалізації одного із проектів було завершено капітальний ремонт покрівлі в Понінківській ЗОШ І-ІІ ступенів, вул.Боженка, смт.Понінка   

ПРОЕКТИ

ПРОЕКТИ

   При утворені нової громади було розроблено та затверджено сесією селищної ради ряд проектів, які у червні місяці 2016 року пройшли процедуру погодження Міністерством регіонального розвитку України відповідно до Постанови КМУ №200 від 16.03.2016 року. На реалізацію даних проектів з Державного фонду регіонального розвитку  виділено кошти в розмірі 3006,7 тис.грн.

ОГОЛОШЕННЯ

ОГОЛОШЕННЯ

11 листопада 2016 року о 9 годині, в приміщенні Полонської районної державної адміністрації, буде проводитися особистий прийом громадян головою Хмельницької державної адміністрації - Корнійчуком Олександром Олександровичем.