Відкриття "Класу безпеки"

Дата: 22.03.2024 10:45
Кількість переглядів: 91

 

21березня 2024 року в межах Всеукраїнського проєкту «Клас безпеки», який запроваджують у закладах освіти України МВС спільно з ДСНС та МОН, відбулось офіційне відкриття «Класу безпеки» у Понінківському ліцеї Понінківської селищної ради.

Простір «Класу безпеки» обладнано за сучасними критеріями необхідними навчально-методичними матеріалами та приладами: муляжами, які моделюють реальні життєві ситуації, муляжами вибухонебезпечних предметів, інвентарем для надання домедичної допомоги, засобами пожежогасіння, інформаційними стендами, інструкціями з безпеки життєдіяльності тощо. Тепер  здобувачі освіти зможуть здобувати актуальні знання з пожежної та протимінної безпеки, вивчатимуть правила безпеки дорожнього руху, оволодіють алгоритмом дій в умовах надзвичайних ситуацій, набуватимуть навичок поведінки під час сигналу «Повітряна тривога» та надання домедичної допомоги. Також «Клас безпеки» розділений на кілька навчальних зон:

  • зона домедичної допомоги допоможе провести заняття та тренінги з надання першої домедичної допомоги при травмах різного характеру та опіках. Тут можна ознайомитися з видами медичної допомоги, з засобами індивідуального захисту, правилами накладання пов’язок, правилами евакуації поранених тощо;

  • зона мінної безпеки, де діти будуть вивчати правила поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів;

  • зона безпеки життєдіяльності. Тут учні ліцею вивчатимуть правила безпечної поведінки у різних сферах життя, включно алгоритму дій у разі надзвичайних ситуацій різного характеру. У цій зоні можна буде познайомитися з правилами дорожнього руху, правилами поведінки на воді, правилами поведінки на льоду та правилами поведінки з газо- й електроприладами;

  • зона пожежної безпеки – місце, де діти матимуть змогу ознайомитися з правилами пожежної безпеки, з алгоритмом дії при пожежі, вивчити основи користування вогнегасниками та іншими первинними засобами пожежогасіння.

Окремий куточок – зона психологічного розвантаження (ігрова зона), що містить цікаві інтелектуально-розвивальні ігри й різноманітні поради, завдяки яким учні можуть знайти спокій та зосередитися.

Також у кабінеті є зона перегляду відеоуроків і презентацій.

 Така робота в закладах освіти вкрай важлива, особливо в умовах війни.

Працівники ДСНС провели для учнів спеціальний «Урок безпеки». Діти були захоплені процесом навчання і брали активну участь у бесідах про пожежну небезпеку, вибухонебезпечні предмети, повітряну тривогу і правила дорожнього руху. Крім того, на подвір’ї закладу освіти рятувальники розгорнули навчальну платформу, де діти могли спробувати себе у ролі рятувальника й оглянути техніку ДСНС.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь