Головне управління ДПС у Хмельницькій області звертає увагу платників плати за землю на наступне.

Дата: 02.02.2024 09:42
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

Згідно вимог Податкового кодексу України (далі - Податковий кодекс), нормативна грошова оцінки земель є базою оподаткування для плати за землю. 

Відповідно до п. 289.1 ст. 289 Податкового кодексу, для визначення розміру земельного податку та орендної плати використовується нормативна грошова оцінка земельних ділянок, у тому числі право на які фізичні особи мають як власники земельних часток (паїв), з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до законодавства. 

Коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель застосовується кумулятивно залежно від дати проведення нормативної грошової оцінки земель, зазначеної в технічній документації з нормативної грошової оцінки земель та земельних ділянок (абзац п’ятий п. 289.2 ст. 289 Податкового кодексу).

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру, на виконання статті 289 Податкового кодексу, листом від 12.01.2024 №3727/5 «Про індексацію нормативної грошової оцінки земель за 2023 рік» поінформувала про значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель і земельних ділянок за 2023 рік, який становить 1,051.

Звертаємо увагу, що на вiдмiну вiд звiтних податкових перiодiв за 2022 та 2023 роки, у 2024 роцi коефiцiєнт iндексацiї застосовується до всіх категорій земель.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь