В ПЕРІОД ПРОХОДЖЕННЯ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ ОТРИМАВ ПОРАНЕННЯ, ВНАСЛІДОК ЧОГО ВИЗНАНИЙ ОСОБОЮ З ІНВАЛІДНІСТЮ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ ІІІ ГРУПИ. ПІСЛЯ ЛІКУВАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЇ ПРОДОВЖИВ СЛУЖБУ. НА ЯКУ ПЕНСІЮ Я МАЮ ПРАВО?

Дата: 22.08.2023 09:19
Кількість переглядів: 43

Фото без описуОсоба, якій встановлено інвалідність, в тому числі внаслідок війни, при виконанні умов, визначених законодавством, має право на пенсію.  Умови призначення пенсій по інвалідності військовослужбовцям визначено законами “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб“  та “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“ . 

Право на призначенням “страхової“ пенсії по інвалідності залежить від тривалості набутого страхового стажу на час настання інвалідності або на день звернення за пенсією залежно від групи інвалідності. Так, пенсія по  інвалідності ІІІ групи призначається (у тому числі при перебуванні на службі) за наявності у особи страхового стажу від 1 до 15 років (необхідна тривалість страхового стажу залежить від віку, в якому встановлено інвалідність).

Пенсія по інвалідності по “військовому“ закону призначається  після звільнення зі служби, на підставі заяви та комплекту документів, які готують уповноважені органи силових міністерств та відомств. 

Важливо!

Мінімальна пенсійна виплата для осіб з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи (незалежно від закону, згідно з яким її  призначено) не може бути нижче 360 % прожиткового мінімуму для осіб , які втратили працездатність (ПМ), з 01.12.2022 7534,80 грн (2093,00 грн х 360%, де 2093,00 ПМ).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь