Пошук

22-26 травня – Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я

Дата: 24.05.2023 16:18
Кількість переглядів: 57

22 травня стартує Європейський тиждень громадського здоров’я. Традиційно Україна долучається до активностей та цьогоріч Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я, ініційований Центром громадського здоров’я, проходить під гаслом #ПрофілактикаРятуєЖиття та присвячений темі профілактиці захворювань.

За інформацією ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» існує 12 головних складників нашого способу життя, що впливають на здоров’я, наш імунитет:

- вживайте овочі та фрукти;

- збагачуйте свій раціон;

- обмежте вживання алкоголю;

- відмовтесь від куріння;

- дотримуйтесь гігієни;

- спіть не менше 7 годин;

- кохайтеся регулярно;

- більше сміху та позитивних емоцій;

- живіть активно;

- дозуйте стрес;

- частіше бувайте на свіжому повітрі;

- займіться йогою, чи іншими видами корисної релаксації.

Ранкова зарядка або моніторинг соціальних мереж зранку, здоровий раціон з достатньою кількістю фруктів, овочів та зелені або фастфуд з солодкими газованими напоями, пляшка чистої води або пиво з цигаркою – це щоденний вибір, який або допомагає зберігати здоров’я, або шкодить йому.

Громадське здоров’я – це про збільшення тривалості життя і зміцнення здоров’я суспільства шляхом спільних зусиль лікарської спільноти та загального населення. А гасло #ПрофілактикаРятуєЖиття – це про симбіоз та взаємодію, коли кожен учасник процесу робить все можливе, аби зміцнити здоров’я: лікар – ділиться актуальною інформацією та освічує своїх пацієнтів щодо профілактики захворювань, а кожен з нас – дослухається, дотримується правил та прагне до ведення здорового способу життя.

Кожен день Тижня громадського здоров’я буде присвячений окремій темі профілактиці неінфекційних або інфекційних захворювань. І понеділок, 22 травня, травня присвячений темі профілактики цукрового діабету.

Більше 400 мільйонів людей живуть з діабетом по всьому світу та прогнозується, що поширеність продовжуватиме зростати. Це була сьома провідна причина смерті у 2016 році. Поширеність діабету в Україні збільшилася за останніх 10 років на половину. Інсулінозалежний діабет (І типу) складає 6,5% усіх випадків захворювання. Майже 3% первинної інвалідності дорослого населення в України є наслідком захворювання на діабет.

Більше - за посиланням: https://bit.ly/3MtkY7T

Може здатися, що повномасштабна війна – не час для турботи про себе. Але насправді немає кращого часу, щоби приділити увагу своєму здоров’ю, ніж зараз, адже нам ще відбудовувати країну!

Зробіть вибір на користь здоров’я! Збережіть якість і подовжіть тривалість свого життя!

 

З метою профілактики захворювань в приміщені  ЦПМСД та амбулаторіях проводяться вимірювання артеріального тиску, рівня цукру в крові, тестування на вірусні гепатити та ВІЛ (безкоштовно) з 22.05. по 26.05.23р.

 

Полонське відділення

ДУ «Хмельницький ОЦКПХ МОЗ»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь