За незаконну порубку - судитимуть місцевого жителя.

Дата: 19.04.2023 14:46
Кількість переглядів: 150

Шепетівською окружною прокуратурою завершено досудове розслідування та до суду направлено обвинувальний акт за фактом незаконної порубки вчиненої на території Шепетівського району (ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України).

Так, за результатами досудового розслідування встановлено, що в грудні 2022 року місцевий мешканець на території Полонського лісництва маючи злочинний намір, направлений на незаконне вирубування лісів, з метою особистого збагачення,  не маючи спеціального дозволу для використання лісових ресурсів, лісорубного або лісового квитка, використовуючи бензопилу здійснив незаконну порубку 38 дерев породи «Граб», чим завдав збитків навколишньому природному середовищу на загальну суму 52 тис грн.

Вжитими заходами вдалось встановити зловмисника та вилучити незаконно зрубану деревину.



Довідково: найсуворіша міра покарання за статтями обвинувачення передбачена санкцією ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України – позбавлення волі на строк до 3 років.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь