Пошук

Кампанія декларування доходів громадян – 2023: декларуємо доходи від репетиторства

Дата: 03.03.2023 10:02
Кількість переглядів: 316

З 1 січня розпочалась кампанія декларування доходів громадян, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи. До їхнього числа віднесені вчителі та викладачі, які торік надавали репетиторські послуги.

Репетиторські послуги – це, зокрема, підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових та дипломних робіт тощо.

Доходи від репетиторства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків (п. 167.1 ст. 167 Податкового кодексу України). Також із вказаних доходів справляється військовий збір за ставкою 1,5 відсотка.

До слова, декларацію про майновий стан та доходи можна подати в електронному вигляді. Відтак, кожен із декларантів має право отримати у Центрі обслуговування платників за місцем свого проживання безоплатну консультацію щодо порядку заповнення декларації та допомогу в її заповненні.

Задекларувати доходи, отримані 2022 року, необхідно до 1 травня 2023 року.

Суму податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, зазначену у річній податковій декларації, репетитори мають сплатити до 1 серпня 2023 року.

Отже, якщо викладач, який надає послуги репетиторства, не є фізичною особою-підприємцем, він зобов’язаний подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2023 року за місцем податкової адреси (реєстрації) чи он-лайн з використанням електронного підпису.

У разі виникнення питань щодо кампанії декларування можна звернутись до Центру обслуговування платників Полонської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь