ЗВІТ депутатської фракції “СЛУГА НАРОДУ” в Понінківській селищній раді VIII скликання

Дата: 14.12.2022 14:41
Кількість переглядів: 353

ШАНОВНА ГРОМАДО!!!

 

Відповідно до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» та Регламенту Понінківської селищної ради, депутати повинні щорічно звітувати перед територіальною громадою про свою роботу.

Фракція здійснює свою діяльність відповідно до Конституції України, Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  інших чинних нормативно-правових актів України; керується Регламентом Понінківської селищної ради, рішеннями  Вищих керівних органів політичної партії «СЛУГА НАРОДУ».

 

До складу фракції входить 3 осіб:

1. Гончаренко Олена Володимирівна – голова фракції.

2. Гребенюк Валентин Васильович.

3. Нижній Володимир Олександрович.

 

Члени фракції є активними учасниками роботи сесій ради та її постійних комісій.

Гончаренко О.В. – член постійної комісії з питань планування фінансів, бюджету, регуляторної політики та соціально – економічного розвитку.

Гребенюк В.В., Нижній В.О. – члени постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони навколишнього середовища.

                   

Відповідно до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» кожен депутат є представником інтересів територіальної громади, виборців свого виборчого округу, зобов'язаний виражати і захищати інтереси відповідної територіальної громади та її частини - виборців свого виборчого округу, виконувати їх доручення в межах своїх повноважень, наданих законом, брати активну участь у здійсненні місцевого самоврядування.

Протягом 2021-2022 років депутати фракції відвідували засідання постійних комісій, брали участь у виїзних комісіях, брали активну участь в обговоренні та затвердженні нормативно-правових актів ради.

Під час засідань ради членами фракції були підтримані питання:

  1. Про затвердження Плану соціально-економічного розвитку Понінківської селищної ради  територіальної громади на 2022 рік (Двадцять шоста  сесія VІІІ скликання  від 22 грудня 2021 року   №3).
  2. Про затвердження Програми фінансового та матеріально-технічного забезпечення   територіальної оборони на 2022 рік (Тридцять друга  позачергова сесії VІІІ скликання від 16 березня 2022 року  №1).
  3. Про встановлення місцевих податків та зборів на території ради на 2023 рік.
  4. Про зміну типу та назви загальноосвітніх закладів Понінківської селищної ради (Тридцять сьома  сесія VІІІ скликання від 17 червня 2022 року).
  5. Про затвердження Положення про добровільну пожежну охорону Понінківської селищної ради (17 червня 2022 року № 6).
  6. Про делегування повноважень у галузі містобудування та архітектури ( 01 листопада 2022 року № 7)
  7. Про виділення коштів для КП «Понінка-тепломережі» (01 листопада 2022 року №2).
  8. Затверджені ряд положень, які регулюють роботу Центру надання соціальних послуг та Служби у справах дітей.
  9. Виділення коштів на альтернативні джерела живлення для комунальних установ, закладів громади.

Одним із напрямків роботи депутата – це підготовка звернень.

Депутатами фракції були підготовлені та надані на розгляд сесій два звернення. Вони були підготовлені уже під час війни в України і стосувалися прийняття рішень Верховною Радою щодо рішучих дій на подолання наслідків збройної агресії:

1. Про звернення депутатів Понінківської селищної ради  до Президента Франції, Канцлера Німеччини, Прем’єр-міністра Великобританії, Генерального Секретаря НАТО, Урядів та парламентів країн-членів НАТО, Послів та дипломатичних корпусів усіх держав НАТО щодо крайньої необхідності закриття неба на Україною (05 березня 2022 року).

2. Про звернення депутатів Понінківської селищної ради до Президента України В. Зеленського, Голови Служби безпеки України І. Баканова, Генерального прокурора І. Венедіктової, Міністра внутрішніх справ України Д. Монастирського, виконувача обов’язків Директора Державного бюро розслідувань О. Сухачова щодо необхідності посилення боротьби з колаборантами.

Ці звернення були підтримані та відправлені в апарат Верховної Ради України.

Ще одним напрямком роботи депутата є його співпраця із регіональною організацією політичної партії, яка висунула його кандидатом у депутати місцевої ради. Хочу зазначити, що в цьому плані ми отримуємо велику підтримку від Хмельницького осередку партії: підтримка, консультування, роз’яснення, обмін досвідом, щоденна оперативна інформація про роботу партії та можливі напрямки роботи депутатів на місцях.

Така співпраця у 2021 році дала нам надію на реалізацію багатьох планів у нашій громаді у 2022 році.

На регіональних осередок були підготовлені та відправлені запити та звернення щодо:

1. Капітального ремонту будівель  Понінківського ліцею (школа) в рамках проєкту «Велике будівництво».

2. Будівництва багатофункціонального спортивного майданчика на базі Понінківського ліцею.

3. Встановлення автоматичної пожежної сигналізації, системи оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей на об’єкті Понінківський ліцей.

4. Капітальний ремонт дороги сполученням Буртин – Понінка.

5. Запит щодо продовження фінансування ремонту будівлі Будинку культури.

6. Встановлення в селищі ігрового спортивного майданчика.

7. Виділення коштів на придбання обладнання для кабінетів біології та фізики Понінківського ліцею.

Кожен із цих проєктів мав право на життя, аби не війна.

На цей момент виділено 2,6 млн. гривень на будівництво багатофункціонального спортивного майданчика на базі Понінківського ліцею (кошти виділені, але реалізувати проєкт на даний момент неможливо).

Члени фракції брали активну участь в обговореннях в округах, які були ініційовані Понінківською селищною радою.

Ми є активними учасниками заходів у селищі, по можливості, долучаємося і матеріально.

Крім того, депутат зобов’язаний підтримувати зв’язок з виборцями, реагувати на їх звернення. Про цей напрямок роботи ми розкажемо сьогодні окремо, так як отримували звернення від громадян кожен на своєму окрузі..

Війна внесла свої корективи у життя та роботу кожного із нас. Відчуваючи безпосередню відповідальність, кожен із нас на своєму фронті продовжив боротьбу.

Адаптуючись до умов, ми вчимося жити турботами про внутрішньо переміщених осіб, не забуваємо донатити на ЗСУ, допомагати жителям окупованих територій.

У цьому питанні знову відчувається партійна підтримка та співпраця із посадовими особами та відділами Понінківської селищної ради.

Так навесні нашій громаді була виділена гуманітарна допомога у вигляді дитячого харчування та засобів гігієни. Її отримали ВПО, родини військовослужбовців та сім’ї, які потрапили у складні життєві обставини, у селищі Понінка та с.Буртин.

За підтримки та ініціативи Хмельницького осередку «Зе Жінки» в рамках Дня захисту дітей мною та заступником селищного голови Ольгою Нижньою було проведено розважальний захід для дітей.

За інформацією працівників Центру надання соціальних послуг про багатодітні родини ВПО, діткам були виділені зимові набору одягу.

Крім того, фракцією надіслано запит про потреби критичної інфраструктури селища: котельні та приміщення амбулаторії. Ці заклади першочергово потребують забезпечення генераторами за умов частого відключення електроенергії. Тому очікуємо і на таку підтримку з боку влади.

Кожен із депутатів нашої фракції максимально долучається до підтримки жителів селища, зокрема і в тих галузях, до яких він дотичний.

Тому тепер кожен із нас доповнить загальний звіт інформацією про заходи на окрузі та своєю роботою у воєнний період.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь