За допущені порушення у сфері трудових відносин працедавцям Хмельниччини накладено штрафних санкцій у сумі понад 270 тисяч гривень

Дата: 28.09.2022 11:10
Кількість переглядів: 258

На сьогодні в умовах війни актуальним залишається питання офіційного працевлаштування наших громадян та забезпечення їх соціальних гарантій. Незадекларована праця позбавляє найманих працівників можливості захисту своїх інтересів, сприяє ухиленню від сплати податків, а відповідно і до ненадходження до бюджету таких потрібних для країни коштів.

Головним управлінням ДПС у Хмельницькій області в ході проведення ряду фактичних перевірок фізичних осіб – підприємців зафіксовано порушення у сфері оформлення трудових відносин. Виявлено факти неоформлених найманих працівників, один з яких неповнолітній, що є ганебним соціальним явищем в умовах сьогодення; невідповідності умов трудового договору та інші порушення законодавства «Про працю».

Відтак, на підставі актів фактичних перевірок Головного управління ДПС у Хмельницькій області, Управлінням Держпраці у Хмельницькій області було винесено ряд постанов про накладення штрафу на загальну суму понад 270 тисяч  гривень.

При цьому слід зауважити, що відповідно до п.2 Порядку №509 (затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2013) штрафи на суб’єктів господарювання та роботодавців за порушення законодавства про працю та зайнятість населення, передбачених ч. 2 ст. 265 Кодексу законів про працю України, накладаються на підставі, зокрема акта перевірки ДПС, у ході якої виявленні порушення законодавства про працю.

У рамках кампанії «Виходь на світло!» податкова служба надає інформаційну підтримку щодо ознайомлення громадян з вимогами законодавства щодо офіційного оформлення найманої праці та спільно з Управлінням Держпраці у Хмельницькій області аналізує виявлені порушення та працює на їх упередження.

Податківці вкотре закликають працедавців та їх робітників працювати легально, таким чином допомагаючи нашій країні на шляху до перемоги!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь