Пошук

Хмельницьке РВ АМУ провело семінар для комунікаційників громад

Дата: 10.08.2022 16:30
Кількість переглядів: 394

Одним із напрямків роботи Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України є проведення освітніх онлайн-практикумів, семінарів та вебінарів для спеціалістів місцевих рад різних галузей. Оскільки сьогодні представники ОМС лише вчаться налагоджувати ефективні комунікації та взаємодіяти із своїми громадами в умовах воєнного стану регіональним відділенням Асоціації міст України було проведено семінар «Комунікаційна робота громад в умовах воєнного стану. Кризові комунікації».

У вступному слові Тетяна Крупа, в.о. виконавчого директора Хмельницького регіонального відділення АМУ підкреслила, що від початку російсько-української війни мало хто з нас був навчений працювати в умовах воєнного часу. Проте нові виклики вимагають нових знань: «Понад п’ять  місяців українські медіа зосереджують увагу на висвітленні ескалації конфлікту з боку російської федерації.  Сьогодні поговоримо про інформаційну роботу громади в умовах введення воєнного стану в Україні, про комунікаційну стратегію громади, про нові інформаційні виклики у роботі пресслужб. Сподіваюсь, набуті знання будуть вам у нагоді у щоденній роботі».

Людмила Черевченко, заступниця начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Хмельницької ОДА коротко розповіла про співпрацю обласної військової адміністрації та громад. Окремо нагадала медійникам громад особливості висвітлення чутливої інформації.

Детально про діяльність медійників органів місцевого самоврядування в час війни та співпрацю з журналістами і прессужбами правоохоронних органів розкрив у своєму виступі Володимир Телюк, керівник пресслужби Львівської обласної ради. Також він поділився практичними напрацюваннями щодо налагодження ефективних комунікацій та розповів про досвід роботи у цьому напрямку Львівської обласної ради.

Ольга Петрова, радниця Шепетівського міського голови з питань комунікацій та зв'язків із громадськістю, тренерка з кібергігієни та кібербезпеки розповіла присутнім на семінарі про неправдиву інформацію: маніпуляцію, провокацію, фейк, дезінформацію. На конкретних прикладах зі ЗМІ показала інструменти пропаганди та розповіла, як їм можна протидіяти.

«Мистецтво нетворкінгу в ефективних комунікаціях та вибудові успішних партнерств» - тема, яку розкрила Ольга Горкавчук, докторка соціальних наук (Католицький університет в Ружомберку, Словаччина), керівниця проектів CEASC, Голова ГО "Асоціація жінок України "Дія-Рівне", Співзасновниця ГО "Асоціація проектних менеджерів України". Також спікерка запропонувала учасникам попрацювати у командах та навчитися обмінюватися корисними контактами, пропонувати колегам свої компетенції і презентувати себе і громаду на міжнародному рівні.

Крім того, спікери відповідали на запитання комунікаційників громад та домовилися про подальшу співпрацю, обмін досвідом та взаємодію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь