Понінківська територіальна громада

Хмельницька обл, Шепетівський район

КУПУЮЧИ ПІДАКЦИЗНИЙ ТОВАР - ВИМАГАЙ ЧЕК!

Дата: 18.05.2022 11:04
Кількість переглядів: 502

Фото без описуПодатковим кодексом України запроваджено нарахування та сплату акцизного податку з роздрібної реалізації окремих груп товарів. Даний податок становить 5 відсотків від вартості товару, а платити його повинні ті суб’єкти господарювання, які реалізують підакцизні товари в роздріб. Кошти від акцизу надходять до місцевого бюджету. Цей податок стосується підакцизних товарів, що продаються в роздріб – алкоголю та тютюнових виробів.

Акцизний податок, у разі роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном, впливає на збільшення надходжень до місцевого бюджету. При цьому акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у фіскальному чеку окремим рядком. Зрозуміло, якщо немає чеку – не сплачено податок, не наповнюється бюджет.
Враховуючи, що фактичними платниками акцизного податку в першу чергу є громадяни, які купують підакцизні товари, виконком Станишівської сільської ради  пропонує  жителям громади самим контролювати сплату суб’єктами господарювання акцизного податку шляхом вимоги розрахункових документів (чеків) у продавців.

Адже ці 5%, сплачених споживачем при купівлі підакцизних товарів у роздрібній мережі, поповнюють місцевий бюджет та в подальшому направляються на соціально-економічний розвиток громади: ремонти освітніх, медичних закладів, доріг та тротуарів, будівництво спортивних та дитячих майданчиків.


          Звичайно, всі розуміють, як складно сьогодні підприємцям. Але коли одні працюють за правилами і роблять все можливе, щоб сплатити належні податки в бюджет, а інші не виходять з тіні або займаються незаконною діяльністю – це не правильно, це призводить до збільшення тіньової торгівлі та зменшення бюджетних надходжень. 


КУПУЮЧИ, ВИМАГАЙ ЧЕК!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь