Пошук

Професійний відбір у службі зайнятості

Дата: 23.09.2021 09:56
Кількість переглядів: 574

Професійний відбір входить до переліку послуг, які надаються державною службою зайнятості згідно з Законом України «Про зайнятість населення». Проведення професійного відбору полягає у встановленні відповідності особи вимогам, які визначені для конкретних видів професійної діяльності та посад.

Професійний відбір проводиться на замовлення роботодавців з метою працевлаштування осіб на заявлені вакансії, або перед направленням на професійне навчання з подальшим працевлаштуванням.

Професійний відбір перед працевлаштуванням проводиться, якщо роботодавець надає центру зайнятості заявку з переліком конкретних вимог до претендентів на вакансію.

Переваги професійного відбору кадрів на замовлення роботодавця:

- відбір найбільш підходящих претендентів, відповідно до особливостей поданої вакансії та вимог роботодавця;

- надання роботодавцю висновку за результатами профвідбору, щодо претендентів на вакантні посади;

- спрямування на співбесіду всіх відібраних кандидатів чи лише осіб з найвищим рейтингом.

У разі відсутності у базі даних шукачів роботи  - претендентів необхідної кваліфікації, роботодавцю пропонується можливість підготовки претендентів шляхом організації професійного навчання на його замовлення, інші заходи (презентація роботодавця, дні відкритих дверей на виробництві, економічні екскурсії тощо), а також пошук претендентів на повному ринку праці.

Особам, які направляються на професійне навчання, здійснюється профвідбір з метою визначення придатності особи до певної професії (виду діяльності). За результатами профвідбору до проходження професійного навчання рекомендуються особи, які за своїми індивідуально-психологічними особливостями і професійно-важливими якостями відповідають вимогам професії /виду діяльності.

 

Довідково: За січень-серпень Хмельницькою обласною службою зайнятості надано 975 послуг по профвідбору з числа безробітних та інших категорій громадян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь