Пошук

Податківці застерігають уникати помилок при сплаті платежів                            до бюджету

Дата: 26.07.2021 14:51
Кількість переглядів: 329

Під час оперативного обліку платежів в податкових органах окремі суми надходжень податків та зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, залишаються не рознесеними в індивідуальну картку платника податків з-за неможливості ідентифікації платника у зв’язку з неправильним заповненням реквізитів платіжних документів.                                                                                       

  Нагадаємо, що при сплаті податків та зборів до бюджету платник податків заповнює розрахункові документи з урахуванням вимог Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666 із змінами та доповненнями (далі – Порядок ).                                                                                                   

   Порядком передбачено, що у платіжному документі друкується податковий номер (за наявності) або серія та номер паспорта громадянина України (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний територіальний орган ДПС і мають відмітку у паспорті або запис про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків в електронному безконтактному носії).  Якщо такий реквізит не зазначено, або зазначено з помилками платіж обліковується за спеціальним кодом «До з’ясування».  

   Зауважимо також, що працівниками Головного управління ДПС у Хмельницькій області надіслано для платників податків повідомлення - рішення для сплати  у 2021 році земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, транспортного податку. Але значна кількість таких повідомлень-рішень повертається, не знайшовши адресата. Це відбувається з-за того, що не усі платники податків вчасно виконують вимоги Податкового кодексу України та повідомляють контролюючі органи у встановленому порядку про зміну своїх облікових даних щодо місця проживання.

           Повідомлення, надіслані на адресу за місцем проживання або останнього відомого місцезнаходження фізичної особи, вважаються врученими,  а за несвоєчасну сплату податку нараховуються штрафні санкції та пеня.             

           Для уникнення непорозумінь між платниками податків та податковими органами, забезпечення своєчасного внесення платежів до бюджету, пропонуємо платникам податків врахувати викладені зауваження.

 

     

Юрій КОРНЕЛЮК, начальник Полонської ДПІ                                         Головного управління ДПС у Хмельницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь