Віолета Лабазюк: «У полі зору – вирішення проблемних питань громад»

Дата: 12.07.2021 11:03
Кількість переглядів: 3097

09 липня 2021року Понінківську селищну територіальну громаду відвідала з робочим візитом голова обласної ради Віолета Лабазюк. За участю голови ради, заступника керівника виконавчого апарату, депутата обласної ради Тетяни Зеленко, а також депутатів обласної ради Алли Матвіїв, Олександра Дехтярука, Врама Мовсісяна відбулася зустріч з громадою, депутатами місцевих рад та керівниками відділів селищної ради.

Як зазначила голова обласної ради Віолета Лабазюк, основне завдання робочих поїздок та зустрічей полягає в акумулюванні першочергових для громад питань, вирішення яких дозволить громаді робити подальші впевнені кроки у своєму розвитку та допоможе залучити додаткові позабюджетні інвестиційні ресурси на реалізацію різноманітних проєктів та, у результаті, досягти суттєвої економії бюджетних коштів.

Водночас Віолета Лабазюк поінформувала, що з метою створення нових робочих місць обласна рада активно працює над залученням іноземних інвестицій. Також у пріоритеті є підтримка закладів комунальної власності.

Під час зустрічі селищний голова Геннадій Гончаренко озвучив пріоритетні напрямки громади, серед яких – покращення стану довкілля та розвиток інфраструктури, забезпечення жителів громади питною водою, покращення якості  життя та підтримка молоді.

Для розвитку громади, за словами Геннадія Гончаренка, є ряд проєктів, реалізація яких вагома для покращення життєдіяльності сільських населених пунктів. Зокрема, це реалізація проєкту «Капітальний ремонт, розчистка русла р. Хомора та верхів’я водосховища в межах Понінківської територіальної громади», загальна кошторисна вартість якого складає більше 8 млн. грн, забезпечення питною водою селища Понінки – понад 3,5 млн. гривень. Окрім того, вагомим є реалізація проєкту «Будівництво багатофункціонального спортивного майданчика на базі Понінківського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, гімназія, також  потребують завершення капітального ремонту та реконструкції заклади освіти та культури,  теж на часі оновлення шкільного автопарку та  встановлення дитячих майданчиків на території громади.

Як зазначив селищний голова Геннадій Гончаренко, реалізація даних проєктів є надзвичайно ключовим для розвитку громади та організації надання якісних послуг мешканцям населених пунктів, тому селищна рада готова до їх співфінансування з місцевого бюджету.

Під час візиту у Понінківську громаду Віолета Лабазюк ознайомилася з роботою Товариства з обмеженою відповідальністю «Понінківська картонно-паперова фабрика-Україна», де працює понад 1 тисяча осіб. Також відвідали територію очисних споруд Понінківської картонно-паперової фабрики,  нещодавно було здійснено реконструкцію споруд та запущено першу лінію біологічної очистки.

Під час спілкування голова обласної ради Віолета Лабазюк зауважила, що готова спільно з депутатським корпусом, керівництвом територіальних громад відшуковувати шляхи вирішення нагальних проблем громад та сприяти у передбаченні їм додаткового фінансового ресурсу.

«Для втілення важливих проєктів, спрямованих на розвиток територій, громади потребують всебічної допомоги – досвідченої поради або ж практичного сприяння у вирішенні проблемних питань, які виникають у процесі реалізації проєктів. І з часом мешканці громади  дадуть свою об’єктивну оцінку  всьому, що ми  спільними зусиллями змогли здійснити на шляху розвитку  громади», – зазначила Віолета Лабазюк.
Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь