ФОРМУВАННЯ ІННОВАЦІЙНОГО ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ

Дата: 28.05.2021 11:17
Кількість переглядів: 459

Сучасне суспільство все більшою мірою залежить від інформації та цифрових технологій, які отримують широке поширення. Ця теза є важливим аспектом роботи закладів загальної середньої освіти Понінківської селищної ради. Педагогічними колективами закладів проводиться робота щодо вивчення та впровадження в практику роботи інноваційних інструментів, які сприятимуть ефективній роботі вчителя та активній взаємодії з усіма учасниками освітнього процесу.

Відділом освіти спільно з адміністраціями закладів освіти питання застосування ефективного інструментарію, методик формувального оцінювання, впровадження нових Державних стандартів початкової та базової середньої освіти є предметом обговорення на нарадах та семінарах.

Зокрема 13 травня 2021 року начальник відділу освіти Гончаренко Олена Володимирівна провела семінар з представниками адміністрацій та головами методичних об’єднань вчителів-предметників на тему «Інноваційні інструменти формувального оцінювання при реалізації Державних стандартів початкової та базової середньої освіти».

Важливою умовою реалізації реформи «Нова українська школа» є підвищення цифрових компетентностей педагогічних працівників.

Прийняті Державні стандарти початкової та базової середньої освіти змінюють підходи до оцінювань рівнів ключових компетентностей здобувачів освіти, підвищуючи вимоги до педагогічних працівників до проектування індивідуальної освітньої траєкторії учнів. На допомогу можуть прийти певні цифрові інструменти.

На сьогодні педагогам уже пропонується  багато застосунків, які можуть допомогти систематизувати роботу, полегшити обробку досліджень, тестувань, опитувань, моніторингів з метою визначення рівня сформованості компетентностей дитини, необхідності коригування траєкторії розвитку з подальшим визначення для професійного розвитку.

Гість заходу, Арам Саргсян, розробник багатьох рішень для оптимізації роботи персоналу, систем у сфері логістики, освіти, співзасновник компанії «АRЕМА» та приватної початкової школи «Future skills» розповів, як працювати із віртуальним додатком для системної оцінки навчання та компетентностей учнів, практичні навички роботи з інноваційною системою спостереження за динамікою формування певних навчальних дій та особистим розвитком учнів.

Маючи можливість ознайомитися із платформою «АRЕМА» під час навчання в  “Літній школі АІРО”, вчитель початкових класів, методист Понінківського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №1, гімназія» Онищенко Оксана Вікторівна розповіла про практичне використання даної платформи у роботі вчителя початкових класів.

Крім того, Оксана Вікторівна розповіла про інші цифрові інструменти та ефективність їх використання. Педагоги Понінківського НВК Назарчук Ірина Борисівна та Олійник Олена Анатоліївна ознайомили присутніх з теоретичними  та практичними аспектами формувального оцінювання, його особливостями  в початковій школі.

Керівники методичних об’єднань вчителів-предметників 5  - 11 класів опрацювали основні новели Державного стандарту базової середньої освіти, обговорили можливості вивчення основних частин  Держстандарту на засіданнях об’єднань протягом 2021 – 2022 року та включення цього напрямку роботи у річний план роботи школи.

Беззаперечним є той факт, що успішного учня може сформувати творчий успішний вчитель. Педагогічні працівники закладів освіти мають змогу самовдосконалюватися, зокрема, беручи участь у конкурсах, олімпіадах, фестивалях. До цього переліку уже протягом трьох років додалася добровільна сертифікація вчителів початкових класів. У 2020 році вчитель початкових класів Понінківського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, гімназія» Плакса Анна Юріївна успішно пройшла всі етапи сертифікації, про що засвідчує отриманий сертифікат. Анна Юріївна розповіла про підготовку, безпосередню участь та спілкування із членами комісії, мотивуючи своїх колег до саморозвитку, самореалізації та віри у власні сили, знання та досвід.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь