Пошук

Молодь на ринку праці Хмельниччини

Дата: 01.04.2021 16:27
Кількість переглядів: 298

Служба зайнятості Хмельниччини активно сприяє молоді обрати професію, щоб реалізуватися в професійному плані та зайняти свою нішу на ринку праці.

У січні-березні 2021 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 13,8 тис.осіб з числа молоді віком до 35 років, з них – 8 тис. мали статус безробітного, отримали роботу – 1,5 тис. осіб. Найбільше молодь працевлаштовується за професіями: продавець, кухар, офіціант, водій, швачка, сестра медична (брат медичний), касир, тракторист, менеджер (управитель) зі збуту, слюсар-ремонтник тощо. Серед випускників навчальних закладів послугами обласної служби зайнятості скористалися 203 випускника закладів вищої освіти,  71 – закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Особлива роль відводиться профорієнтаційній роботі. В цьому році службою зайнятості реалізується профорієнтаційний проєкт для молоді «Успішна молодь – успішна громада!». Проєктом передбачені різноманітні заходи та консультації для безробітної молоді. Фахівці з профорієнтації під час заходів розповідають молоді, як користуватися джерелами пошуку вакансій, як підготуватися до співбесіди з роботодавцем та написати резюме, інформують про можливості отримання затребуваних професій та відкриття власної справи. У разі потреби змінити або опанувати актуальну професію, пропонуються послуги з використанням профдіагностики. У цьому році запроваджується новий формат послуг - онлайн кар’єрне консультування.

Окрім того, молодь інформують про можливості навчання на онлайн-курсах на різноманітних платформах: «Career Hub», «Prometheus», «Coursera», «Освітній портал», «Дія.Цифрова освіта».  

Новацією 2021 року є робота  Відкритої школи онлайн комунікацій для молоді. Протягом лютого - березня в рамках Школи проведено 23 заходи, в яких взяли участь 370 осіб. 

 Протягом січня - березня поточного року профорієнтаційні послуги отримали майже 6 тис. безробітних молодих осіб. З початку року філії Хмельницького ОЦЗ та центри зайнятості провели  понад 2 тис. різноманітних профорієнтаційних заходів, в яких взяли участь більше 4,6 тис. осіб з числа безробітної молоді. 

Проведення профорієнтаційних заходів допомагає  молодим людям стати більш активними, мобільними, впевненими в своїх силах, більше дізнатися про свої можливості, реалізувати свої мрії та плани.

 

Відділ інформаційної роботи

Хмельницький обласний центр зайнятості

пров. Шевченка,10

м.Хмельницький, Україна, 29000

                                          тел: +38(0382) 65-74-18 

+38(0382)76-46-42

khm-ocz@kmocz.gov.ua 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь