Пошук

У Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України новий голова

Дата: 12.02.2021 13:03
Кількість переглядів: 1202

Сьогодні в онлайн-форматі відбулося голосування за нового голову та регіонального відділення та членів Правління АМУ, які представлятимуть громади Хмельниччини на всеукраїнському рівні.

8 лютого в обласному центрі відбулися Загальні збори регіонального відділення. Одним із питань порядку денного було проведення голосування за нового голову РВ, який очолюватиме представництво Асоціації міст України в Хмельницькій області. Чинний голова, мер Славути Василь Сидор запропонував кандидатуру міського голови Хмельницького Олександра Симчишина. Присутній на засіданні Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан теж рекомендував головам громад-членів Асоціації міст України в Хмельницькій області підтримати мера Хмельницького.

Однак, через складні погодні умови не усі голови громад змогли дістатися на Засідання. Через відсутність кворуму було вирішено провести голосування найближчим часом у форматі «онлайн».

Сьогодні під час голосування, на якому були присутні більшість голів громад-членів АМУ в Хмельницькій області, міський голова Хмельницького отримав одноголосну підтримку від колег-голів громад. Таким чином він очолюватиме Хмельницьке регіональне відділення Асоціації міст України протягом найближчих 2 роки.

«Вважаю Олександра Сергійовича достойною кандидатурою на посаду голови. Впевнений, що він зможе якісно представляти нашу область на всеукраїнському рівні» - привітав колегу мер Кам’янця-Подільського Михайло Посітко.

«Я готовий взяти на себе цю відповідальність та якісно виконувати обов’язки голови Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України. Впевнений, що разом із членами Правління АМУ від нашої області ми зможемо ефективно працювати у напрямку відстоювання інтересів громад на усіх рівнях влади» - підсумував Олександр Симчишин.

Також відбулося голосування за голів, які увійдуть до складу Правління АМУ – керівного органу Асоціації міст України, куди кожна область делегує своїх представників. Кандидатура мера Славути, попереднього голови РВ, котрий очолював представництво АМУ на Хмельниччині з 2014 року, Василя Сидора, яку озвучив новий голова регіонального відділення Олександр Симчишин, була підтримана одноголосно.

Крім того, під час Загальних зборів було прийнято рішення рекомендувати АМУ включити до Правління представників районних та обласних рад. «Сьогодні перед громадами постає чимало викликів. Вважаємо за доцільне об’єднати зусилля представників усіх рад, щоб більш ефективно спрацьовувати на кожному рівні та комунікувати. – наголосив під час засідання Василь Сидор, - Я не бачу жодного питання у вирішенні якого ми можемо мати розбіжності. Тож це буде продуктивний союз».

Олександр Симчишин, голова Хмельницького РВ АМУ, підтримав пропозицію колег і рекомендував на цю посаду очільника Кам’янець-Подільської районної ради Михайла Сімашкевича.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь