Інформація щодо результатів діяльності Полонського відділу Шепетівської місцевої прокуратури в 2020 році

Дата: 28.01.2021 22:17
Кількість переглядів: 474

Фото без описуЗа результатами роботи правоохоронних органів Полонського району у 2020 році загалом вдалося знизити рівень злочинності на 28,5 % в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року (з 263 до 188 злочинів). На кінець року рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення складав 44,3 злочини, що на 17 менше ніж за попередній період та значно нижче загальнообласного, який склав 49,9 кримінальних правопорушень.

Спільними заходами вдалося на 25,8 % (з 66 до 49) зменшити на території району вчинення тяжких злочинів.

Майже вдвічі вдалося зменшити (з 130 до 67) вчинення злочинів проти власності, питома вага яких складає 49,4 % від усіх злочинів.

Не допущено росту умисних тяжких тілесних ушкоджень, яких вчинено менше на 80% (з 5 до 1).

Позитивні результати правоохоронних органів району при виявленні злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, яких в 2020 році виявлено 23, в тому числі за фактами збуту наркотичних засобів, що на 53,3% більше ніж в 2019 році.

Виявлялися факти незаконного поводження зі зброєю на території району, 3 обвинувальні акти відносно місцевих жителів скеровано до суду та в суді прокурорами доведено вину двох осіб у вчиненні даних злочинів, відносно ще одного обвинувальний акт перебуває на розгляді в суді.

Прокурорами Полонського відділу Шепетівської місцевої прокуратури у 2020 році забезпечено процесуальне керівництво у 984 кримінальних провадженнях. На кінець 2020 року прокурорами здійснювалося процесуальне керівництво у 316 кримінальних провадженнях, у яких не прийнято кінцеве рішення.

Під час організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням прокурорами відділу слідчим надано 144 письмові вказівки на проведення слідчих (розшукових) дій, погоджено та скеровано до суду 123 обвинувальних актів.

В 2020 році приділялася значна увага протидії корупції та незаконному використанню бюджетних коштів.

Так, за належного процесуального керівництва місцевої прокуратури, до суду скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням директора приватного підприємства у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.191, ч.1 ст.366 КК України. Встановлено, що під час виконання робіт по реконструкції системи опалення однієї із шкіл Полонської ОТГ, підприємець завищив обсяги та вартість виконаних робіт, вніс до Акту виконаних робіт завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, та таким чином він заволодів бюджетними коштами на суму 64 тис.грн. Вироком Полонського районного суду Хмельницької області обвинуваченого засуджено до покарання у виді обмеження волі строком на 3 роки з позбавленням права обіймати посади керівника юридичної особи публічного та приватного права на 2 роки.

Також, до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням місцевого жителя у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.3, ч.4 ст. 358, ч.2 ст. 190 КК України, за фактом підробки рішення сесії Полонської міської ради ОТГ про надання у власність земельної ділянки площею 2 га, вартістю 104 тис.грн. та незаконної реєстрації права власності на вказану земельну ділянку.

Спільними скоординованими заходами правоохоронних органів виявлено факт надання місцевим жителем неправомірної вигоди працівнику поліції. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду та вироком суду місцевого жителя засуджено за ч.1 ст. 369 КК України.

Виконуючи функцію підтримання обвинувачення в суді, прокурорами відділу місцевої прокуратури забезпечено участь в розгляді 121 кримінального провадження судами першої інстанції, а також забезпечено 14 участей в розгляді судами інших питань пов’язаних з виконанням вироку.

Судами ухвалено 107 вироків, якими осіб визнано винними у вчиненні злочинів, в тому числі 23 вироки на підставі угод, з яких 6 про визнання винуватості.

Упродовж 2020 року заявлено 8 позовів на загальну суму 874 тис. грн., з них 4 в порядку цивільного судочинства на суму 857,8 тис. грн., 3 господарського судочинства про внесення змін до договорів оренди державного майна та 1 позов про відшкодування збитків, завданих злочином на суму 16 тис. гривень.

За результатами розгляду судами заявлених прокуратурою позовів, у 2020 році задоволено 18 позовних заяв (включно із поданими у минулих роках) на суму 909 тис. грн.

Упродовж року забезпечено реальне виконання рішень судів за позовами прокуратури на загальну суму 133 тис. гривень.

Здійснюючи нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян внесено 10 вказівок, які розглянуто і задоволено.

Впродовж 2020 року розглянуто 97 звернень громадян, з яких 68 направлено до інших відомств для вирішення, в інших надано роз’яснення.

Робота Полонського відділу місцевої прокуратури 147 разів висвітлювалася в засобах масової інформації, з яких 21 в друкованих ЗМІ, 121 – в мережі Інтернет.

 

Виконувач обов’язків керівника

Шепетівської місцевої прокуратури                                                        О. Базан


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь