Понінківська територіальна громада

Хмельницька обл, Шепетівський район

Експрес-інформація «Про стан з виникненням пожеж та загибелі людей на них»

Дата: 25.01.2021 16:33
Кількість переглядів: 452

Фото без описуЗ початку року на Хмельниччині виникло 77 пожеж, на яких виявлено загиблими 8 громадян. Як свідчить статистика, найбільша кількість пожеж виникла в житловому секторі. Основними причинами пожеж є: порушення правил монтажу та експлуатації пічного опалення, необережне поводження з вогнем, порушення правил монтажу та експлуатації електромережі, куріння в ліжку.

Так, 20 січня в смт Гриців Шепетівського району на пожежі житлового будинку загинув 57-річний чоловік. Причина пожежі — порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

Через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації нагрівальних приладів цього ж дня виникла пожежа житлового будинку на вулиці Газопровідній в місті Старокостянтинів. Під час гасіння пожежі бійці ДСНС врятували 83-річну жінку, 85-річний чоловік внаслідок займання загинув.

22 січня о 06:11 надзвичайники 15 Державної пожежно-рятувальної частини отримали повідомлення про пожежу житлового будинку в                       с. Майдан Голенищівський Летичівського району. Ймовірна причина загоряння – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. На пожежі виявлено бездиханне тіло 79-річного чоловіка.

У зв’язку з цим Головне управління ДСНС України у Хмельницькій області вкотре закликає — свідомо ставтесь до власної безпеки та безпеки ближніх! Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань:

  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщення не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі тощо;
  • не паліть у ліжку;
  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду та не дозволяйте їм брати до рук сірники;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
  • при використанні пічного опалення перевірте заходи безпеки і справність печі.

Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки може вберегти ваше життя та майно від вогню

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь