Пошук

ПРОГОЛОСУВАВ ЗА ВИДІЛЕННЯ СОБІ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ, ПОНІС ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗГІДНО ЧИННОГО ЗАКОНОДАВСТВА

Дата: 30.11.2020 16:27
Кількість переглядів: 484

Чинне антикорупційне законодавство передбачає обов’язок посадових осіб повідомляти про конфлікт інтересів, а також уникати приймання рішень в умовах реального конфлікту інтересів.

Так, цьогоріч особа звернулася до органу місцевого самоврядування, якого вона є депутатом з заявою про відведення земельної ділянки.

Водночас, під час чергової сесії місцевої ради депутат не повідомив головуючого про розгляд його питання щодо виділення земельної ділянки, що є реальним конфліктом інтересів, та проголосував за прийняття такого рішення.

Дії посадовця були кваліфіковані за ч.1 ст. 172-7 КУпАП (неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів) та за ч.2 ст. 172-7 КУпАП (вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів).

Працівники Полонського відділу місцевої прокуратури у судовому порядку довели винуватість цієї особи у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, що передбачене ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП. Постановою суду на посадовця накладено стягнення у виді 3400 гривень штрафу.

   

 

За інформацією Полонського відділу

Шепетівської місцевої прокуратури 
 Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь