Покарання за підпал, який мало не забрав 4 життя

Дата: 18.03.2020 16:30
Кількість переглядів: 654

Фото без опису

    Прокурорами Полонського відділу Шепетівської місцевої прокуратури у суді доведено вину раніше судимої місцевої жительки, що з мотивів помсти вночі проникла до оселі у багатоквартирному будинку та скоїла підпал.
    Зокрема, у суді доведено, що восени минулого року місцева жителька смт. Понінка посварилася з персоналом закладу відпочинку після чого вирішила помститися за суперечку. В нічну пору доби жінка через кватирку залізла в квартиру доньки працівниці закладу та за допомогою запальнички підпалила дитячу палатку з іграшками після чого покинула приміщення, у той час як у оселі спали жінка та троє дітей віком від 3 до 11 років.
    Завдяки тому, що мешканці квартири вчасно прокинулись, людських жертв та значних збитків вдалось уникнути. 
    На місці вчинення злочину правоохоронцями зафіксовано відбитки сліду взуття та сліди пальців рук, які вказали на особу злочинниці. Під вагою беззаперечних доказів остання визнала свою вину та частково відшкодувала заподіяну злочином шкоду.
    Вироком Полонського районного суду обвинувачену визнано винною у 
у незаконному проникненні до житла особи та умисному знищенні чужого майна, вчиненому шляхом підпалу (ч.1 ст.162 та ч.2 ст.194 Кримінального кодексу України) та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки. Разом з тим, враховуючи молодий вік обвинуваченої та наявність у неї на утриманні трьох малолітніх дітей, судом звільнено останню від відбування покарання, із застосуваннями іспитового строку тривалістю у три роки.
    Таким чином, у випадку вчинення засудженою нового злочину протягом зазначеного строку, остання гарантовано відбуватиме покарання у місцях позбавлення волі.


Начальник Полонського відділу
Шепетівської місцевої прокуратури                               Р. Семенюк

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь