Пошук

Протидія корупції – пріоритетний напрямок діяльності прокуратури

Дата: 18.11.2019 15:29
Кількість переглядів: 436

Фото без опису     Полонським відділом Шепетівської місцевої прокуратури постійно вживаються заходи спрямовані на протидію корупції на території Полонського району.

    Так, прокурорами відділу в суді доведено, що мешканець м. Полонне, намагаючись посприяти уникненню його сином кримінальної відповідальності за незаконний посів та вирощування 124 рослин коноплі, запропонував начальнику сектору кримінальної поліції Полонського відділення поліції Шепетівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області неправомірну вигоду в розмірі 200 доларів США.

   Вироком Полонського районного суду, який набрав законної сили місцевого жителя визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 369 КК України.

   Також, за участі прокурорів Полонського відділу Шепетівської місцевої прокуратури у 2019 році Полонським районним судом винесено 6 постанов про притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення.

   Зокрема, правоохоронними органами встановлено, що у поточному році шестеро осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, будучи суб’єктом відповідальності, на якого поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», допустили порушення його вимог, яке виявилось в несвоєчасному, без поважних причин, поданні декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2018 рік на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

   Щодо зазначених осіб складено протоколи про вчинення  адміністративного правопорушення передбаченого ст. 172-6 КУпАП та скеровано на розгляд суду.

   За принципової позиції прокурора відділу судом вказаних осіб визнано винними у вчиненні правопорушення пов’язаного із корупцією – порушення вимог фінансового контролю та накладено адміністративні стягнення в межах санкції вказаної статті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь