До уваги осіб, що перебувають на квартирному обліку при виконавчому комітеті Понінківської селищної ради

Дата: 13.08.2019 13:55
Кількість переглядів: 521

Фото без опису

На виконання розпорядження секретаря ради Понінківської ОТГ від 09.08.2019р. №136-од/2019 «Про перереєстрацію громадян щодо впорядкування квартирної черги при виконавчому комітеті Понінківської селищної ради», відповідно до  Житлового кодексу Української РСР, керуючись статтею 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Правилами обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР, затверджених Постановою Ради Міністрів Української РСР і Української республіканської ради профспілок від 11.12.1984 року № 470, виконавчий комітет Понінківської селищної ради повідомляє про здійснення до 01 жовтня 2019 року перереєстрації громадян,  що перебувають на квартирній черзі для отримання житла. Для впорядкування існуючого загального обліку громадян необхідно персонально визначити відповідність до чинного житлового законодавства перебування на квартирному обліку та наявність потреби перебування на квартирному обліку.

Для проходження перереєстрації громадянам, які перебувають на квартирному обліку, необхідно поновити документи облікової справи, а саме:

  • Заява;
  • Акт обстеження житлово-побутових умов;
  • Довідка з місця проживання про склад сім’ї та реєстрацію всіх членів сім’ї, які перебувають на квартирному обліку, а також чоловіка/дружини (у разі одруження), якщо вони зареєстровані за іншим місцем проживання;
  • Копії паспортів (ст. 1, 2, 10 та всі сторінки з відмітками реєстрації) черговика та повнолітніх членів сім’ї (при наявності оригіналів);
  • Копії довідок про присвоєння ідентифікаційного номеру заявника та всіх членів сім’ї, включаючи неповнолітніх дітей, які перебувають разом із ним на квартирному обліку (при наявності оригіналів);
  • Копії свідоцтв про народження дітей (при наявності оригіналів);
  • Копія свідоцтва про одруження або/та розірвання шлюбу (при наявності оригіналу).;
  • Копії інших документів, які засвідчують зміни у складі сім’ї (розлучення, смерть, тощо);
  • Документ, який дає право на включення до пільгової черги (при наявності оригіналу);
  • Громадяни, які винаймають житло, надають договір найму/піднайму завірений належним чином
  • Копії свідоцтва про смерть, якщо такі є (при наявності оригіналу);
  • Довідка з місця роботи про займану посаду (навчання, Пенсійного фонду України), із зазначенням терміну роботи на посаді (навчання, отримання пенсії) та інформацією про те, чи перебувають члени сім'ї на квартирному обліку.
  • Витяг з Державної реєстраційної служби України (про наявність чи відсутність приватної власності);

При наявності пільг подаються додаткові документи:

  1. оригінал медичного висновку;
  2. копію довідки медико-соціальної експертної комісії (при наявності оригіналу);
  3. для ветеранів у сфері матеріального виробництва – копію трудової книжки;
  4. довідку з Управління соціального захисту населення про отримання допомоги на дитину та витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про реєстрацію народження згідно з частиною першою статті 135 Сімейного кодексу України для отримання допомоги для одиноких матерів;
  5. копію посвідчення та довіку із Управління соціального захисту населення для потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС 1 та 2 групи.
  6. посвідчення та довідка з воєнкомату, копію посвідчення для інвалідів війни та довідка медико-соціальної експертної комісії, учасники бойових дій, на території інших країн.
  • Інші документи при необхідності запитуються виконавчим комітетом селищної ради

Примітка:

* Перераховані документи поновлюються щорічно.

Зазначаємо, що значна частина громадян тривалий час не поновлювала документи, в облікових справах застарілі дані, відсутні копії документів, що не дає змоги впорядкувати облік громадян, які перебувають у черзі на одержання жилих приміщень з обов’язковим додержанням порядку існуючої квартирної черги.

Тому, громадяни, які станом на 01 жовтня 2019 року не пройдуть перереєстрацію квартирного обліку, вважатимуться такими, що не потребують поліпшення житлових умов.

Прийом документів здійснюється щодня з 9-00 год. до 16-00 год. крім суботи, неділі. за адресою: смт. Понінка, вул. Перемогои, 51, селищна рада.

 

Виконавчий комітет Понінківської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь