Звіт селищного голови про роботу селищної ради і її виконавчого комітету за 2016 рік

Дата: 05.12.2016 14:04
Кількість переглядів: 1542

ЗВІТ   селищного голови

Матвіїв Григорія Григоровича  ПРО  РОБОТУ

СЕЛИЩНОЇ  РАДИ  ТА  ЇЇ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

            Всім здобуткам минулого року ми маємо  завдячувати, перш за все,  праці  та наполегливості  Понінківчанам  - працівникам селищної ради, комунальним службам, платникам  податку  до селищного  бюджету, підприємцям, громадським організаціям  та   активним  громадянам, яким не байдужа доля  нашого  селища.

У  своїй  діяльності  Понінківська  селищна рада  керувалася  Законом України «Про місцеве  самоврядування  в Україні», «Про звернення  громадян», Конституцією України  та іншими  законодавчими актами.

Станом  на 01.01.2016 р. в нашій громаді  проживало   8540  особи,  в тому числі: особи пенсійного віку, учнівська молодь, діти  дошкільного віку.

За звітний період  до  Понінківської селищної ради надійшла 751 заява з них:

40 колективних, 48 депутатських,  196 земельних, 75 комунального господарства, 29 житлових, 28 з питань законності. Зареєстровано вхідної документації 1593 листа та доведено їх до виконавця згідно резолюції голови. Зареєстровано та відправлено вихідної документації -1214 документів та 469 відповідей по заявах.  На особистому прийомі в селищного  голови побували 423  громадян.  На розгляд адміністративної  комісії виносилось  14 справ, з яких накладено штраф на суму1258 грн. Одну постанову на суму 340 грн. направлено для примусового стягнення до державної виконавчої інспекції, на 5 постанов винесено попередження.   Протягом року  прийнято 493  розпоряджень селищного голови, з них:  по питаннях  організації роботи  селищної ради - 308, по заявах громадян -  185.  По  зверненнях громадян були утворені  комісії селищної ради, які  розглядали питання на місці і з  виїздом  по місцю  проживання  заявників.

Селищною радою за 2016 рік  укладено 398  договорів.                                                         

За період  2016 року відбулося 12  засідань виконавчого комітету, прийнято 160  рішень та 16  сесій  Понінківської  селищної ради, на пленарних  засіданнях яких депутатами  розглянуто  і прийнято рішення по  118  питаннях.

Протягом  року  селищною  радою  видано 3280  довідок різного характеру: для отримання субсидій на житлово-комунальні послуги,  для пред’явлення в управління  пенсійного фонду, в управління праці і соціального захисту,  в районний  центр зайнятості,  для оформлення спадщини  в нотаріальну контору, для  пред’явлення  в інші районні служби.

Майже  всі  заяви, що  надійшли   від громадян,   розглянуті  в строки коротші, ніж  передбачено  законодавством, більшість з них  задоволені.  До виконавчого комітету надходили звернення  з різних питань: будівництва, водопостачання, квартирних питань, оформлення  свідоцтв на право власності нерухомого майна, знесення сухостійних та аварійних дерев, з питань вуличного  освітлення, присвоєння номерного знаку, визнання самовільних  побудов, земельні спори та інші.

            Селищним головою  проведені  виробничі наради  з питань: благоустрою, ремонту комунального майна в  селищі, проведення урочистих свят, зустрічі з ветеранами, збори працівників комунального  підприємства,  зустрічі  з жителями селища за місцем проживання. 

РОБОТА З ПРОЕКТАМИ

При утворені нової громади було розроблено та затверджено сесією селищної ради ряд проектів, які у червні місяці 2016 року пройшли процедуру погодження Міністерством регіонального розвитку України відповідно до Постанови КМУ №200 від 16.03.2016 року. На реалізацію даних проектів з Державного фонду регіонального розвитку  виділено кошти в розмірі 3006,7 тис.грн.

В ході реалізації одного із проектів було завершено капітальний ремонт покрівлі в Понінківській ЗОШ І-ІІ ступенів, вул.Боженка, смт.Понінка.

Підходить до завершення будівництво розвідувально-експлуатаційної свердловини для господарчо-питного водопостачання населення смт.Понінка. Пробурено стовбур свердловини глибиною 70м. Вкладено 300м поліпропіленової труби для з`єднання свердловини з магістральним водопроводом. Змонтовані опори для електроживлення. Закуплено насосне обладнання. Наступним кроком планується монтаж глибинного насоса в свердловину.

Втілюється у життя черговий проект затверджений Міністерством регіонального розвитку України, на який було передбачено державної субвенції у розмірі 244,273 тис.грн. А саме, розпочато капітальний ремонт ДНЗ №2 "Барвінок".

Одним із п'яти проектів, які пройшли затвердження Міністерством регіонального розвитку, є придбання пожежно-рятувального устаткування для місцевої пожежної охорони. Сума виділеної державної субвенції складала 150 тис.грн. На сьогоднішній день все устаткування закуплено та чекає своєї експлуатації у пожежній частині нашої громади.

Пройшли затвердження проекти на ремонт дитячих садочків "Дзвіночок", "Зірочка" та Понінківський НВК «ЗОШ І-ІІІст.,гімназія», які будуть здійснюватись за кошти державної субвенції, виділенні на соціально-економічний розвиток на загальну суму 1млн 413тис.грн.

БЮДЖЕТНО-ФІНАНСОВА  ДІЯЛЬНІСТЬ

Селищний  бюджет на 2016 рік неповністю задовольняв потреби селища, але за результатами  року   виконаний на  105,91 відсотків, що дозволило додатково розподілити кошти на потреби громади.  Всього доходи   склали без урахування трансферту – 8515,2  тис.грн., з урахуванням – 26642,8   тис.грн. та трансфертів на суму 18127,6  тис.грн.  До спеціального  фонду по плану 246 тис.грн.  надійшло 1048,2   тис.грн. Перевиконання склало 243,93%. Найбільшу  частку видатків становлять витрати на школи це 40%,  на садочки – 16,4%. На діяльність селищної ради  - 7  %.  Заробітна плата  з  нарахуваннями становила 1211.5  тис. грн. Основні видатки спеціального фонду  склали  витрати на суму 1570 тис.грн.   Необхідність багато працювати над його наповненням - завдання для всіх.

РОЗВИТОК  СЕЛИЩНИХ ДОШКІЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

В  нашій громаді  функціонують  3  дошкільні навчальні  заклади, в яких виховується 258 дітей.  Вартість утримання  одного дошкільника  в ДНЗ  ( річна) – 17886 грн., вартість харчування у розрахунку на один день на одну дитину становить 11.25 грн. Кількість  педагогічних працівників  та обслуговуючого персоналу  в  трьох дитячих садках  - 71  особа,  річний фонд заробітної плати  - 2260.8 тис.грн.

В 2016 році з жовтня місяця відкрита ще одна група на 30 дітей в дитячому садочку №2 «Барвінок» і  для всіх  дитячих садків  громади придбано матеріалів і товару на суму близько 200тис.грн. Зроблено  поточний ремонт  приміщень  на суму 2269.8 тис.грн.                                                                                                                                                                        

РОЗВИТОК ШКІЛ ТА ГІМНАЗІЇ       

В цьому році ми також не забули і про наші загально освітні школи.  Для повноцінного навчання наших дітей виділено кошти на придбання підручників для учнів 4-7 класів в сумі 19.4  тис грн. Придбано 65 нових парт на суму 75  тис грн. Триває ремонт внутрішньої вбиральні, на яку виділено 15 тис грн. та літній ремонт в коридорах на 20 тис.грн.
Для Понінківської ЗОШ І-ІІст. закуплено вугілля для опалення приміщення на суму148  тис грн. Поповнено бібліотечний фонд книжками.
Буртинській ЗОШ І-ІІІст. надано допомогу в ремонті покрівлі, заміні побитих вікон в спортивній залі, поточному ремонту опалювальної системи.
Для всіх закладів освіти тільки в цьому році виготовлено інвентарні справи. Проведено опір ізоляції на суму 16.5тис.грн. Вперше за багато років технічний персонал шкіл і садочків отримав матеріальну допомогу на оздоровлення в сумі 48.8 тис.грн.
В школах нашої громади працює 143 особи і їх фонд заробітної плати становить 7563.9 тис.грн.

КУЛЬТУРА ТА СПОРТ

Культура та спорт також не стоїть осторонь життя нашої громади.  Всі культурно масові заходи  в нашому селищі не проводяться без концертних програм і спортивних змагань. В цьому році ми встановили пам’ятний знак і дві меморіальні дошки на честь захисників волі та незалежності України 21 століття, присвячений героям революції гідності , бійцям АТО, волонтерам та всім небайдужим громадянам.  На базі будинку культури відкрито клуб «Кому За». Для цього відремонтовано окреме приміщення на суму 18 тис. грн. На збільшення бібліотечного фонду виділено кошти на підписку в сумі 2тис.грн. Проведено 48 різноманітних заходів. Проведено ремонт літньої сцени на суму 15 тис.грн. Передплачено 30% коштів за виготовлення проектно – кошторисної документації на капітальний ремонт будинку культури.

На території громади проведено ряд культурно-масових заходів. Фестиваль коляди, святкування дня захисту дітей, заходи до Дня  Перемоги, Дня Незалежності України з врученням грамот, подяк та  подарунків заслуженим громадянам селища, вручення подяк та грамот кращим спортсменам, Дня  селища. Так за сприяння заступника міністра молоді і спорту Олександра Яреми був проведений дитячий, розвивально-дозвіллєвий  захід «Місто професій». Здійснено вшанування пам’яті жертв  Голодомору.

Відносно підтримки спорту, з бюджету селищної ради виділено кошти на облаштування та придбання матеріалів для місцевого стадіону, що становить 21 тис грн., для ремонту спортивного майданчика на території парку - 3 тис. грн. Запроваджено проведення спортивних змагань спортсменів району, спортсменів-ветеранів, молоді та підростаючого покоління.  Маємо гарну традицію проводити футбольні змагання на перехідний кубок памяті імені Боліслава Йосиповича Багінського. Щороку на весні проводиться волейбольний турнір пам’яті Героя Радянського Союзу ім. Миколи Володимировича Півнюка.  Літом відбувся турнір ветеранів по волейболу присвячений Дню Конституції. В січні проведено турнір Баранівської ДЮСШ з футболу, в якому прийняли участь юнаки  2000-2001 року народження. На цьому турнірі наша команда зайняла 1 місце.

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

Протягом року  надавалися  одноразові матеріальні допомоги  учасникам АТО, воїнам інтернаціоналістам, інвалідам, дітям сиротам, важко хворим громадянам, малозабезпеченим. З метою оздоровлення дітей пільгових категорій виділено 99.7 тис.грн. на відпочинок у літніх дитячих таборах.  
Проведено  уточнення   квартирної  черги  та обстеження житлових умов  громадян, що стоять на пільговій черзі поліпшення житлових умов. На сьогодні  на квартирному обліку  в Понінківській селищній раді  перебуває  39   осіб, з них 6 учасників бойових дій в зоні АТО.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Так як на території нашої громади немає своїх закладів охорони здоров’я, а обслуговує нас Полонська районна лікарня та центр ПМСД ми надаємо медичну субвенцію для Полонської районної ради. В цьому році через нестачу коштів на зарплату працівникам амбулаторій, які обслуговують нашу громаду, селищна рада додатково виділила з власного бюджету 200 тис.грн. Крім цього 50 тис.грн. цільового направлення: 15 тис.грн. на безоплатні медикаменти, 5 тис.грн. на паливно- мастильні матеріали і 30 тис.грн. на покращення матеріально побутових умов. Маємо результат:  закуплено пральну машину, 5 тонометрів , замовлено вхідні двері. Для заміни приладів теплопостачання і встановлення теплового лічильника було виділено з місцевого бюджету 40 тис.грн. Сумісно з керівництвом КПФ відремонтовано дах гаражів швидкої допомоги і амбулаторії на суму 41 тис. грн.

БЛАГОУСТРІЙ  СЕЛИЩА

Відносно благоустрою громади:

1.Проведено поточний ремонт дорожнього покриття в центрі селища на суму 150 тис.грн.

2.За сприяння селищної ради, було проведено ряд суботників по прибиранню території селища: паркова зона, центральний сквер, узбережжя річки Хомора, місцевий стадіон, територія біля лікарні, облаштовано зону відпочинку на території стадіону.

3.Вперше за багато останніх років виділено 15 тис.грн. на облаштування місцевих кладовищ.

4.В стадії завершення знаходиться ремонт дороги сполученням  між с.Буртин та смт.Понінка.

5.Зроблено 3км дорожнього покриття в с.Буртин за сприяння ТОВ «Майдан-Вільський кар’єр».

6.За кошти місцевого бюджету закуплено електрообладнання для вуличного освітлення на суму 104,2 тис.грн. і здійснено оплату за послуги  підключення.

7.Виділено кошти з місцевого бюджету на ремонт житлового фонду в сумі 42тис.грн.

8.Укладені два договори оренди земельних ділянок з ТОВ  «Понінківський КПК» загальною площею 9га, за умовами якого до місцевого бюджету щомісяця надходить 34 тис.грн.

9.Облаштовано приміщення пожежної служби на суму 60 тис.грн.

10.Виготовлено і встановлено 4 пісочниці для дитячих майданчиків.

11.Для складування сміття закупили 10 сміттєвих баків на суму 25 тис.грн.

12.Провели роботу  по  формуванню  крон  дерев, обрізання дерев  центральної вулиці(Перемоги) та здійснили очистку від аварійних дерев в зоні парку,  ветеринарної лікарні та інших частинах селища, за зверненнями громадян.

13.Здійснено очистку двох криниць загального користування.

14.Провели очистку вулиць по громаді від снігових заметів на суму 25 тис.грн.

15.Закупили щебеневої суміші для засипки великих ям в кількості 100 т в сумі на 20 тис.грн. Частково підсипали вулиці І.Франка, Б.Хмельницького, Соколова, Кірова.

16.За сприяння керівництва КПК здійснено озеленення паркової зони, по вул..Будівельників, на території центрального скверу, по вул..Перемоги.

         На закінчення  дякую  моїй команді, виконавчому комітету,  депутатам  селищної ради, керівникам  підприємств, установ та організацій,  громадським організаціям, всім  жителям  нашого селища, хто  підтримував  і допомагав  селищній раді у  виконанні  заходів  по соціально-економічному розвитку , хто не словами, а справами  доводив  свою небайдужість  до  становлення і  розвитку    нашої громади.                               

Сподіваюсь на  подальшу  співпрацю  і  взаєморозуміння  з кожним жителем, активність  і свідомість  громадян.                


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь