Щодо проведення відстрілу червоної лисиці для оцінки ефективності проведеної пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Дата: 21.11.2023 14:25
Кількість переглядів: 435

Фото без опису

14 листопада 2023 року під головуванням заступника голови Хмельницької ОВА Володимира Білика було проведено чергове засідання Державної протиепізоотичної комісії при Хмельницькій обласній військовій адміністрації: «Щодо проведення відстрілу червоної лисиці для оцінки ефективності проведеної пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу».

Було прийнято рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Хмельницькій ОВА про проведення з 20 листопада 2023 року по 31 грудня 2023 року добування червоної лисиці єгерською службою користувачів мисливських угідь виключно на території польових та водно-болотних мисливських угідь (за виключенням земель лісового фонду).

Відповідно до Протоколу № 2 від 14.11.2023 року засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Хмельницькій обласній військовій адміністрації (далі – Протокол) єгерські служби користувачів мисливських угідь зобов’язали провести відстріл червоної лисиці для проведення пероральної імунізації диких м′ясоїдних тварин проти сказу.

Контроль ефективності вакцинації проводиться шляхом дослідження біологічного матеріалу на наявність збудника сказу, біомаркеру на зубах та антитіл до вірусу сказу у сироватці крові.

Регулювання чисельності популяції червоної лисиці на території Понінківської громади та добування (методом відстрілу) лисиць буде проводитись з 20 листопада 2023 року по 31 грудня 2023 року.

Всі заходи, спрямовані на створення стійкого імунітету до сказу серед диких тварин, адже дикі тварини, а саме лисиці, є основним резервуаром збудника вірусу сказу в навколишньому середовищі. В свою чергу це зменшить ймовірність передачі збудника захворювання до сільськогосподарських та домашніх тварин.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь