Пошук

ФОПи на загальній системі оподаткування повинні подати декларацію про доходи до 1 травня 2023 року

Дата: 21.02.2023 08:54
Кількість переглядів: 270

Полонська ДПІ  ГУ ДПС у Хмельницькый області повідомляє, що для фізичних осіб – підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування змінюється термін подання декларації про доходи.

Так, у зв'язку із набранням чинності Закону від 15 серпня 2022 року № 2520-ІХ, для фізичних осіб – підприємців (крім осіб, які перебувають на спрощеній системі оподаткування) встановлюється граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи за звітний податковий період рік до 1 травня року, що настає за звітним.

Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Тобто, фізичні особи – підприємці (крім осіб, які перебувають на спрощеній системі оподаткування) за результатами 2022 року подають податкову декларацію до 1 травня 2023 року (включно).

Також з 01.01.2023 введено в дію нову форму податкової декларації, затверджена наказом Міністерства фінансів від 17.05.2022 № 143.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь