ЗВІТ ДЕПУТАТА

Дата: 14.12.2022 14:42
Кількість переглядів: 348

Я, Гончаренко Олена Володимирівна, обрана до складу депутатського корпусу Понінківської селищної ради у жовтні 2020 року, інформую виборців п’ятого округу про свою депутатську діяльність протягом 2022 року згідно ст. 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад».

У своїй діяльності керуюся Конституцією України, Законами України та іншими нормативно-правовими актами.

Політична партія, яка висунула мене кандидатом у депутати місцевої ради, - «Слуга народу». Тому підтримую політику цієї партії.

У Понінківській селищній раді входжу до складу комісії з питань планування фінансів, бюджету, регуляторної політики та соціально-економічного розвитку.

Основні напрямки моєї депутатської діяльності: захист прав та інтересів жителів громади в цілому та округу зокрема; діяльність у сфері освіти, культури, спорту.

1. Участь у сесіях Понінківської ради.

Протягом звітного періоду відвідала 95% пленарських засідань ради.

2. Робота у складі постійних комісій.

Протягом звітного періоду відвідала 95% засідань постійних комісій.

Як член бюджетної комісії брала участь у засіданнях комісій, які передували проведенню сесій.

3. Участь у роботі депутатського корпусу Понінківської селищної ради VIII склипання.

Керуючись дотриманням законодавства та  прав та інтересів жителів громади підтримала:

  1. - Про затвердження Плану соціально-економічного розвитку Понінківської селищної ради  територіальної громади на 2022 рік (Двадцять шоста  сесія VІІІ скликання  від 22 грудня 2021 року   №3).
  2. Про затвердження Програми фінансового та матеріально-технічного забезпечення   територіальної оборони на 2022 рік (Тридцять друга  позачергова сесії VІІІ скликання від 16 березня 2022 року  №1).
  3. Про встановлення місцевих податків та зборів на території ради на 2023 рік.
  4. Про зміну типу та назви загальноосвітніх закладів Понінківської селищної ради (Тридцять сьома  сесія VІІІ скликання від 17 червня 2022 року).
  5. Про затвердження Положення про добровільну пожежну охорону Понінківської селищної ради (17 червня 2022 року № 6).
  6. Про делегування повноважень у галузі містобудування та архітектури ( 01 листопада 2022 року № 7)
  7. Про виділення коштів для КП «Понінка-тепломережі» (01 листопада 2022 року №2).
  8. Затверджені ряд положень, які регулюють роботу Центру надання соціальних послуг та Служби у справах дітей.

 

4. Вносила пропозиції до таких проєктів рішень:

- Про внесення змін до установчих документів комунальних підприємств Понінківської селищної ради (рішення №4 сорок другої сесії від 01.11.2022 року).

- Про затвердження Правил благоустрою території Понінківської територіальної громади (рішення №9 тридцять сьомої сесії від 17 червня 2022 року).

Ці пропозиції були підтримані на засіданнях сесій ради.

5. Підготувала проєкти звернень, які були обговорені фракцією та винесені на засідання ради:

- Про звернення депутатів Понінківської селищної ради до Верховної Ради України «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)»;

- Про звернення депутатів Понінківської селищної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної ради України, Народних депутатів Хмельницької області, Хмельницької обласної державної адміністрації, ТОВ «Хмельницькгаз Збут» щодо унормування та зниження цін на електроенергію, природний газ інших житлово-комунальних тарифів для населення;

- Про звернення депутатів Понінківської селищної ради до  Верховної Ради України про прийняття законопроектів № 2194 та 2195, які повертають громадам право розпоряджатися землею за межами населених пунктів;

- Про звернення Про посилення боротьби з колаборантами.

6. Подані звернення до обласного осередку партії «Слуга народу» щодо:

 1. Капітального ремонту будівель  Понінківського ліцею (школа) в рамках проєкту «Велике будівництво».

2. Будівництва багатофункціонального спортивного майданчика на базі Понінківського ліцею.

3. Встановлення автоматичної пожежної сигналізації, системи оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей на об’єкті Понінківський ліцей.

4. Ремонту дороги сполученням Буртин – Понінка.

5. Запит щодо продовження фінансування ремонту будівлі Будинку культури.

6. Встановлення в селищі ігрового спортивного майданчика.

7. Виділення коштів на придбання обладнання для кабінетів біології та фізики Понінківського ліцею.

На даний момент затверджені видатки із державного бюджету у розмірі 2,6 млн. грн на встановлення багатофункціонального спортивного майданчика на базі Понінківського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №1, гімназія. На жаль, в умовах війни реалізувати його неможливо.

 

7. Депутатські звернення:

7.1. До Понінківської селищної ради:

- про встановлення ліхтарів та ремонту відрізку вулиці Півнюка, 35 – 41.

- про надання інформації про надання фінансової підтримки КП «Понінка - тепломережі» Понінківської селищної ради за 2020, 2021 роки та січень – липень 2022 року.

- про стан проведення ремонтних робіт у Понінківському БК.

7.2. До народного депутата України Сергія Мандзія щодо законодавчого врегулювання виплат субсидій населенню.

 

8. Робота з виборцями.

За звітний період жителів із округу зверталися із таких питань:

- надання довідок про місця проживання та реєстрації;

- прибирання зон загального користування;

- прибирання місця релігійного спрямування;

- прибирання стихійних сміттєзвалищ та вивезення сміття.

 

Як я вже говорила, в умовах війни кожен із нас розширив не тільки поле діяльності, а й поле можливостей. Захоплююся сьогодні кожним громадянином України, небайдужими жителями нашої громади.

Я особисто намагаюся не залишатися осторонь всі тих заходів, які проходили і проходять у селищі: прибирання приміщень лікарні, табору, профілакторію, підготовка до відправки гуманітарних вантажів, плетіння сіток.

Мабуть, ще більше відчуваєш потребу в допомозі, коли серед твоїх рідних також є люди, як боронять країну. Дякую усім, хто відгукнувся на збір коштів для спецпризначенців. Сьогодні ми продовжуємо допомагати хлопцям.

Сьогодні хочу подякувати за чітку позицію, розуміння та підтримку двом колективам.

Перший – той, у якому працюю. Мабуть, жоден гуманітарний вантаж, який відправлявся за цей час із Понінки, збір коштів на тепловізори, військову форму, автомобілі, ліки, продукти харчування, одяг для військових не прийшов повз нашої школи.

У колективі також є сім’ї, які відрядили на фронт своїх чоловіків та синів. За співпраці із заступником Ольгою Нижньою відправляли продукти, ліки, засоби гігієни, одяг, інструменти у їхні частини. В школі 64 дитини проживають у родинах, батьки яких захищають Україну.

Навесні було організовано виготовлення свіжих продуктів харчування та відправка їх військові частини.

Тут хочу звернути увагу на співпрацю з підприємцями громади. Багато хто, знаючи, що працюємо на підтримку фронту та окупованих областей, безкоштовно допомагали продуктами харчування: Мороз Інна, Поплавська Руслана, Філенко Михайло,  Жовтун Леонід, Сущенко Інна. Слотюк Борис допоміг у підготовці пасхальних смаколиків для солдатів. Завжди допомагають Нижня Наталя, Матвіцька Валентина, Щипакова Оксана.

Завжди нас підтримують наші діти: принесений одяг, книги, іграшки, малюнки, вплетелі вузлики у сітки – це наш спільний щоденний внесок у перемогу.

А кілька сотень метрів сплетених сіток, сподіваюся, врятували не одне життя.

Одну із фотографій у Фейсбуці я підписала: «Нашого цвіту по всьому світу». Безмірно вдячні нашим друзям, родичам – понінківчанам, які перебувають за кордоном. Відчуваємо постійну підтримку із Швейцарії, Польщі, Італії.

Для мене важливий ще один фронт – освітній. Переконана, сильна нація – освічена нація.

Війна стала ще одним викликом: це робота з ВПО. Але викликом це було тільки на початку, тому що якщо наших дітей приходилося і приходиться заставляти «декого» йти в школу, то серед дітей із переміщених сімей я побачила стійке переконання, що освіта – це важливо, освіта – це майбутнє.

На початку війни, співпрацюючи із Центром надання соціальних послуг, налагодили зв’язок із родинами внутрішньо переміщених осіб. Біля 100 дітей із окупованих територій прийняла школа у березні 2022 року, забезпечили підручниками, допомогли влитися в освітній процес. Більшість із них зараз повернулися у свої навчальні заклади.

На даний момент у закладі навчається 28 дітей ВПО. Серед них діти, які виходять на зв’язок із вчителем із окупованих територій.

Продовжують навчання і понінківчани, які зараз перебувають за кордоном. Для них організована сімейна форма навчання та екстернат. Працюємо з кожною дитиною, працюємо на майбутнє.

Як педагог, мама, депутат сьогодні хочу зазначити, що заклад освіти потребує величезної підтримки в плані матеріально-технічного забезпечення та можливостей для розвитку. У теперішніх умовах ми не можемо забезпечити безпечні умови для перебування у закладі всіх дітей, учні початкових класів вчаться у дві зміни.

І знову про співпрацю із підприємцями: наприкінці 2021 року Самаді Абдул Гафур допоміг для учнів із початкової школи спортивним інвентарем.

 

Другий колектив – це рідний куточок, мій округ Мартинюки. Ми налагодили швидку комунікацію – це Вайбер-група, через яку я не лише ознайомлюю жителів з оперативною інформацією по селищу, округу, а й долучаємося до гуманітарних зборів.

Більшість із жителів округу люди похилого віку, але завжди долучаються до збору продуктів харчування, банок на тушонки, теплого одягу, матеріалів для плетіння сіток, допомагають грошима.

Навесні разом із ініціативною групою організувати прибирання місця релігійного призначення: хтось долучився фізично, хтось фінансово.

За підтримки селищного голови Геннадія Гончаренка та працівників комунальних підприємств громади ми також прибрали місце загального призначення.

Із тими, хто захаращує навколишнє середовище борюся різними способами: записую відео, обговорюємо  такі питання у спільноті. Небайдужі мешканці також долучаються.

Разом працівником бухгалтерії КУПу Коробко Тетяною поспілкувалися із громадянами щодо підписання договорів на вивезення твердих побутових відходів, результат є. На жаль, ще багато людей, в основному похилого віку, відмовляються підписувати договори.

Влітку жителі вулиці Василя Стуса звернулися до селищного голови  із проханням вирішити питання із розвантаженням дороги, особливо в літній період. На даний час розпочалися роботи по розчищенню лісової дороги, щоб спрямувати великогабаритний транспорт, який здійснює перевіз будівельних та деревоматеріалів. Сподіваємося влітку буде набагато легше.

 

 

Беру активну участь у житті громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь