Щодо забезпечення можливості здійснювати розрахунки у безготівковій формі

Дата: 17.03.2022 15:19
Кількість переглядів: 257

Фото без описуЩодо обов’язку СГ роздрібної торгівлі забезпечити можливість здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів

ДПС звертає увагу суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері продажу товарів, громадського харчування та послуг, на обов’язок забезпечити можливість споживачам здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів (Постанова Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2010 року No 878).

Нагадуємо, що переважна більшість пенсійних виплат та виплат заробітної плати, соціальних виплат в Україні здійснюється у безготівковій формі – перерахуванням коштів на платіжні засоби (платіжні картки).

Виконання вимог Постанови No 878 набуває важливого соціального й морального значення в умовах військового стану, є додатковою обставиною, що може зберегти життя людей, а не лише те, що невиконання призводить до відповідальності.

Наразі, виданого на підставі Указу Президента України від 24 лютого 2022 року No 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року No 2102-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» (далі – Указ), та у зв’язку із зазначеним та з урахуванням вимог пп. 102.3.2 п. 102.3 ст. 102 Податкового кодексу України зупинено проведення документальних, фактичних та камеральних перевірок. Таке зупинення перериває термін проведення перевірки та не потребує прийняття будь-яких додаткових рішень контролюючим органом. Відповідно, перебіг строків, встановлених ст. 86 та ст. 56 Податкового кодексу України зупинено на період по останній календарний день місяця (включно), у якому завершиться дія воєнного стану, введеного Указом.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь