РОЗПОРЯДЖЕННЯ №51-од 2020-р від 16.03.2020 року

Дата: 17.03.2020 14:22
Кількість переглядів: 1988

Фото без опису

РОЗПОРЯДЖЕННЯ №51-од 2020-р від 16.03.2020 року

Керуючись законом України ”Про місцеве самоврядування”,  враховуючи рекомендації розпорядження голови обласної державної адміністрації від 13.03.2020 року №252/2020-р ”Про організаційні заходи в умовах карантину на території Хмельницької області”,   статті 30 Закону України ”Про захист населення від інфекційних хвороб”, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 ”Про запобігання поширенню на території України корона-вірусу СОVID-19”, з метою запобігання поширенню на території Понінківської ОТГ коронавірусу СОVID-19 та з урахуванням  позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 12 березня 2020 року № 3:

    1. З 18 березня 2020 року з 00.00 на період проведення карантинних заходів,  тимчасово зупинити роботу наступних об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування, розташованих на території Понінківської селищної ради, до особливого розпорядження секретаря ради та скасування обмежувальних заходів:
•    клубів, бібліотек та інших культурних і розважальних закладів;
•    дитячих майданчиків, у тому числі спортивних;
•    фітнес-клубів, тренажерних залів та стадіону;
•    усіх магазинів, крім продуктових, побутових та аптек;
•    перукарень;
•    ресторанів, закладів громадського харчування, барів, кафе, дискотек.


    2. Попередити керівників закладів, установ, організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інших суб’єктів підприємницької діяльності про персональну відповідальність за невиконання цього розпорядження згідно з чинним законодавством України.

    3. Забезпечити неухильне виконання алгоритму запровадження протиепідемічних заходів для запобіганню поширенню СОVID-19 та алгоритму першочергових дій територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Хмельницької області із ліквідації можливих ситуацій, пов’язаних з ймовірним та/або підтвердженими випадками гострої респіраторної хвороби, викликаної коронавірусом СОVID-19 (додаток № 1).

    4. Провести інформаційну роботу з керівниками основних релігійних організацій щодо можливості переведення служб, мес та служінь у максимально дистанційний варіант та забезпечення виконання постанови КМУ від 11 березня 2020 року № 221.

    5. Скасувати проведення масових заходів.

    6. Забезпечити проведення посиленого моніторингу стану захворюваності та контролю виконання санітарно-епідемічних заходів, своєчасне подання голові тимчасової протиепідемічної комісії при раді інформації та пропозицій для прийняття ефективних управлінських рішень.

    7. Забезпечити готовність Понінківської АЗПСМ для надання медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку захворюванню на коронавірус, підтримання необхідного запасу засобів медичного призначення, захисного одягу, засобів захисту органів дихання, профілактичних препаратів, дезінфекційних засобів тощо.

    8. Провести роботу з керівниками установ та організацій усіх форм власності щодо забезпечення проведення дезінфекції приміщень та територій та транспортних засобів відповідно до рекомендації ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України».

     9. Забезпечити контроль   щодо дезінфекції транспортних засобів громадського користування та місць з масовим перебуванням людей (зупинок, тощо).

    10. Скасувати або максимально перевести наради та засідання в телефонний режим або режим відеоконференції та тимчасово обмежити особисті прийоми громадян, за можливості організовувати роботу дистанційно.

    11. Запровадити режим профілактичного спостереження за особами із числа персоналу установ та організацій усіх форм власності, а також осіб які відвідували країни інфекційного ризику.

     12. Максимально обмежити пересування громадян між населеними пунктами, а також пересування в громадських місцях без крайньої потреби.

    13. Підприємствам, установам, організаціям Понінківської селищної ради, з урахуванням даного розпорядження провести відповідні заходи, щодо їх функціонування в умовах карантину.

   14. Контроль за виконанням даного розпорядження залишаю за собою.

 


   Секретар ради                                                                    Геннадій ГОНЧАРЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь