Пошук

Інформація щодо результатів діяльності Полонського відділу Шепетівської місцевої прокуратури в І півріччі 2019 року

Дата: 19.08.2019 08:35
Кількість переглядів: 527

За результатами роботи правоохоронних органів Полонського району у І півріччі 2019 року загалом вдалося знизити рівень злочинності на 17,3 % в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року. На кінець червня 2019 року рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення складав 33,3 злочини, що на 6,4 менше ніж за попередній період та значно нижче загальнообласного, який склав 44,3 кримінальних правопорушень.

Суттєво зменшилася кількість особливо тяжких злочинів в порівнянні з минулим роком на 75 % (з 4 до 1), тяжких злочинів на 18,4% (з 49 до 40), злочинів середньої тяжкості на 6,3 % (з 64 до 60), а також менше на 14 злочинів невеликої тяжкості.

Спільними заходами вдалося на 26,7 % (з 101 до 74) зменшити на території району вчинення злочинів проти власності, питома вага яких складає понад 51,7% від усіх злочинів.

Упродовж І півріччя 2019 року на території району не вчинено жодного грабежу, розбою та вимагання, на 90,9 % (з 11 до 1) зменшилася кількість шахрайств.

Позитивні результати правоохоронних органів району при виявленні злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, яких в поточному році виявлено 4, в тому числі 3 обвинувальних акти скеровано до суду.

Правоохоронцями виявлялися факти незаконного поводження зі зброєю на території району, 2 обвинувальних акти відносно двох місцевих жителів скеровано до суду за ч.1 ст. 263 КК України.

Значна увага в поточному році приділялася виявленню та розкриттю злочинів у бюджетній сфері, зокрема, зареєстровано 6 кримінальних проваджень за фактами розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Також, за належного процесуального керівництва у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання службових обов’язків колишнім головою однієї з селищних рад, що призвело до збитків державі на суму понад 370 тис.грн., за результатами досудового розслідування у 2019 році обвинувальний акт скеровано до суду та судом посадову особу визнано винною.

З приводу виконання своїх функції прокурорами Полонського відділу Шепетівської місцевої прокуратури повідомляю, що у 2019 році прокурорами забезпечено процесуальне керівництво у 641 кримінальному провадженні. На кінець червня 2018 року прокурорами здійснювалося процесуальне керівництво у 475 кримінальних провадженнях, у яких не прийнято кінцеве рішення. Кожен працівник Полонського відділу місцевої прокуратури у 2019 році забезпечував нагляд за досудовим розслідуванням в середньому у 120 кримінальних провадженнях.

Під час організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням прокурорами відділу слідчим надано 112 письмових вказівок на проведення слідчих (розшукових) дій, погоджено та скеровано до суду 68 обвинувальних актів відносно злочинців.

В 2019 році як і у минулих роках значна увага приділяється протидії корупції. За участі працівників Полонського відділу Шепетівської місцевої прокуратури в суді розглянуто 2 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. Відносно двох осіб судом винесено постанови, якими їх визнано винними за ст. 172-6 КУпАП - несвоєчасне подання декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.

         В порядку ч.3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» внесено 2 подання, які розглянуто. Внесені подання стосувалися порушень щодо висвітлення органами місцевого самоврядування своїх рішень на офіційних веб-сайтах, неналежного виконання посадовими особами органів державної влади своїх повноважень щодо виявлення та запобігання проявам корупції.

Упродовж 2019 року місцевою прокуратурою заявлено 12 позовів на загальну суму 896,9  тис.грн., в тому числі 10 в порядку цивільного судочинства на суму 589,9 тис.грн., 1 –  господарського судочинства на суму 277 тис. грн., та 1 позов про відшкодування збитків завданих злочином на суму 30 тис. гривень

         За результатами розгляду судами заявлених прокуратурою позовів, задоволено 3 позовних заяв (включно із поданими у 2018 році) на суму             298,3 тис. грн. Реально виконано рішень судів на загальну суму 204 тис. гривень.

         Значна увага приділялася земельним відносинам. Так, Полонським відділом місцевої прокуратури у поточному році заявлено 10 позовних заяв про скасування противоправних наказів ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області про передачу земель у власність громадянам понад встановлену законом норму та витребування незаконно вибулих із державної власності земельних ділянок загальною площею 19,7711 га вартістю 589,9 тис. гривень. Наразі вищевказані позовні заяви перебувають на розгляді суду.

         Окрім того, за результатами розгляду судом поданих у минулому році аналогічних позовних заяв, у 2019 році фактично повернуто у власність держави 2 земельні ділянки загальною площею 4 га, вартістю 138 тис. гривень.

Виконуючи функцію підтримання публічного обвинувачення в суді, прокурорами відділу місцевої прокуратури якісно забезпечено участь в розгляді 50 кримінальних проваджень судами першої інстанції

Здійснюючи нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян внесено 6 вказівок, які розглянуто і задоволено.

Впродовж 2019 року розглянуто 46 звернення громадян, з яких 37 направлено до інших відомств для вирішення, в інших надано роз’яснення.

Робота Полонського відділу місцевої прокуратури 69 разів висвітлювалася в засобах масової інформації, з яких 17 в друкованих ЗМІ, 52 – в мережі інтернет.

 

Начальник відділу                                                                                   Р. Семенюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь