Координаційна діяльність місцевої прокуратури у сфері попередження і протидії злочинності

Дата: 02.08.2019 13:39
Кількість переглядів: 497

Фото без опису 16.07.2019 у Полонському відділі Шепетівської місцевої прокуратури під головуванням керівника місцевої прокуратури Комара І.В. та за участі керівників правоохоронних органів району, представників органів влади та місцевого самоврядування, проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів Полонського району на якій обговорено стан попередження та протидії злочинності.

Розпочинаючи роботу наради, керівник місцевої прокуратури І.Комар зазначив, що завдяки скоординованій діяльності правоохоронних органів досягнуто позитивних результатів а вжиті заходи сприяли захисту прав і свобод громадян та інтересів держави.

Зокрема, у порівнянні із першим півріччя минулого року, у 2019 році спостерігається зниження на 23,5% кількості зареєстрованих кримінальних проваджень у Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Також, доволі ефективною в 2019 році виявилася робота правоохоронних органів району щодо попередження та протидії злочинності, як наслідок зафіксовано зменшення злочинності по всіх видах тяжкості злочинів, саме: на 75% менше вчинено особливо тяжких злочинів, на 18,4% - тяжких, на 6,3% - середньої тяжкості та на 25% злочинів невеликої тяжкості.

У першому півріччі поточного року не вчинено жодного грабежу, розбою чи вимагання, також не зафіксовано вчинення злочину неповнолітніми. Спостерігається зменшення числа злочинів проти власності. Вищим від середньообласного є відсоток розкриття злочинів – 61% проти 44,8%.

Упродовж першого півріччя відділом місцевої прокуратури до суду скеровано 68 обвинувальних актів про вчинення кримінальних правопорушень.

Також, як позитив варто відмітити, що у поточному році правоохоронцями виявлено та успішно розкрито 2 кримінальних правопорушення у сфері незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами, обвинувальні акти щодо злочинців скеровано на розгляд суду.

Також, до кримінальної відповідальності притягнуто посадову особу органу місцевого самоврядування за неналежне виконання службових обов’язків, що завдало значних збитків місцевій громаді.

Разом з тим, варто відмітити і негативні тенденції, до яких слід віднести збільшення числа злочинів особами, що раніше вчиняли кримінальні правопорушення – з 26 до 43, а також зростання кількості злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних та психотропних речовин.

З метою визначення необхідних шляхів спільної протидії злочинності і корупції, усунення недоліків та активізації зусиль учасниками наради, посилення боротьби із злочинністю, прийнято комплекс узгоджених заходів, спрямованих на покращення стану законності і правопорядку на території Полонського району.

Окрім того, очільником місцевої прокуратури наголошено на активізації роботи з розкриття злочинів, пов’язаних із заволодінням чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою,  також проведенні заходів з викриття правопорушень у сфері використання лісових ресурсів, надрокористування.

Детально обговорено також, питання, які останнім часом набули особливої гостроти та є пріоритетними у діяльності як прокуратури, так і усієї системи правоохоронних органів.

Зокрема, акцентовано  увагу на необхідності проведення ефективної робити з виявлення та розкриття кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів, зброї, боєприпасів та вибухових речовин, блокування каналів їх постачання на територію району.

Орієнтовано правоохоронні органи на вжиття заходів з виявлення, припинення та розкриття кримінальних правопорушень, пов’язаних із розкраданням бюджетних коштів, а також зловживанням, вимаганням і одержанням неправомірної вигоди посадовими особами, вчинення останніми корупційних діянь.

Також, визначено комплекс заходів, спрямованих на виявлення та розкриття злочинів, пов’язаних із незаконним використанням земель.

Підводячи підсумки наради, керівником Шепетівської місцевої прокуратури зауважено, що лише скоординована та наполеглива робота правоохоронних органів спроможна покращити стан законності, попередити та ефективно протидіяти злочинності на Полонщині.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь