Понінківська селищна рада повідомляє  інформацію про  ЖИТЛОВУ  СУБСИДІЮ 

Дата: 03.02.2021 16:02
Кількість переглядів: 809

Відповідно до норм Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій  для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”, житлова субсидія призначається за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги в межах соціальної норми житла, соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами і розміром обов`язкового відсотка платежу, визначеного в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

    З 1 січня 2021 р. заяви з необхідними документами також приймаються уповноваженими особами виконавчого органу  селищної  ради та посадовими особами центру надання  адміністративних послуг.

   Відповідно до Положення про порядок призначення житлової субсидії, надається необхідний пакет документів:

- заява, декларація

- довідка про склад сімї

папка

-   рахунок в банку

-   копія паспорта

-   довідка з роботи (особа, що працює), якщо приписаний,але не проживає

 

   1) Хто має подати документи (заяву та декларацію) для призначення субсидії на зимній період?

  • Громадяни, які у літній період користувались пільгою на оплату житлово – комунальних послуг, а на зимовий бажають користуватись житловою субсидією;

  • Громадяни у яких відбулися зміни у складі сім’ї або зміни у складі зареєстрованих осіб у житловому приміщенні;

  • Громадяни у яких відбулися зміни в переліку отримуваних житлово-комунальних послугособливу увагу просимо звернути тих громадян, яким здійснено відключення від централізованого опалення (теплопостачання) та які для опалення житлового приміщення обрали електричну енергію або природній газ. Окрім заяви та декларації, цим громадянам потрібно надати акт обстеження стану зовнішньо - і внутрішньо будинкових мереж, що проведені організаціями, які здійснюють обслуговування таких мереж (хто обрав для опалення електричну енергію) або довідку з газового господарства (хто обрав для опалення природній газ).

 2) Кому на опалювальний сезон субсидія буде призначатись автоматично без звернення?

  • Громадяни, яким у неопалювальний сезон було призначено житлову субсидію (навіть якщо призначення було нульовим) та у яких не відбулось ніяких змін, розрахунок субсидії буде здійснюватись автоматично.

  • Коли розпочинається опалювальний сезон?

  • Опалювальний сезон розпочинається з 16 жовтня та закінчується 15 квітня (включно).

      4) Якщо наявна заборгованість по будь-якій організації, чи буде призначена субсидія?

  • Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 848 зі змінами, житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо структурними підрозділами з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність простроченої понад три місяці (на дату надання такої інформації підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії (на сьогодні це 340 грн.). Крім того, існує механізм реструктуризації заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг на підставі укладеного договору з надавачами цих послуг.

 Але! Звертаємо Вашу увагу, якщо в період отримання житлової субсидії, у Вас виникне заборгованість (станом на 1 травня 2021 р.) по будь-якій організації, то житлову субсидію на наступний період буде призначено лише після сплати боргу за даною організацією або після складання договору реструктуризації заборгованості та в подальшому буде призначено субсидію лише у безготівковій формі.

     5)  Про які зміни і коли потрібно повідомляти управління праці?

 В період отримання житлової субсидії при будь-яких змінах слід повідомляти на протязі 30 календарних днів, а саме:

  • зміни у складі сім’ї;

  • зміни у складі зареєстрованих осіб у житловому приміщенні;

  • зміни документів, що посвідчує особу;

  • зміни переліку отримуваних житлово-комунальних послуг;

  • придбання транспортного засобу з датою випуску до 5 років;

  • придбання майна, товарів або сплачено послуги на суму понад 50 тис. грн.

 Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.12.2020 № 1324 до середньомісячного сукупного доходу осіб, яким надаються державні допомоги , розміру призначеної їм житлової  субсидії на оплату житлово-комунальних послуг , придбання твердого палива та скрапленого газу, враховуватися не буде.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь