Пошук

Молодь на ринку праці Хмельниччини

Дата: 02.07.2020 16:47
Кількість переглядів: 595

Молодь на ринку праці Хмельниччини

 

Щороку в останню неділю червня в Україні відзначають День молоді.

Молоддю прийнято вважати людей віком від 18 до 35 років. Проте Всесвітня організація охорони здоров’я «продовжує» цей вік до 44 років.

          Служба зайнятості Хмельниччини активно сприяє молоді обрати професію, щоб реалізуватися в професійному плані та зайняти свою нішу на ринку праці.

У січні-травні 2020 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися понад 15 тис. осіб з числа молоді віком до 35 років, з них – 8 тис. мали статус безробітного, отримали роботу – 2671 особа. Найбільше молодь працевлаштовується за професіями: економіст, продавець, касир, кухар, офіціант, бухгалтер, юрист, викладач, лікар, інженер-програміст, агроном, менеджер зі збуту тощо.           

          Особлива роль відводиться профорієнтаційній роботі. Протягом січня-травня поточного року профорієнтаційні послуги отримали майже 7 тисяч безробітних молодих осіб та близько 5 тисяч осіб з числа молоді, яка навчається. Фахівці з профорієнтації розповідають як користуватися джерелами пошуку вакансій, дають поради як підготуватися до співбесіди з роботодавцем та написати «ідеальне» резюме. Окрім того молодь має змогу пройти онлайн-курси на платформах: «Career Hub», «Prometheus», «Coursera», «Освітній портал», «Платформи з профорієнтації та розвитку кар’єри», «Дія.Цифрова освіта» для отримання додаткових знань та компетенцій.

Проведення профорієнтаційних заходів допомагає  молодим людям зробити правильний вибір професії, стати більш конкурентоспроможними, реалізувати свої мрії. Адже роботодавці воліють бачити в своїх командах людей, які готові досягати результатів, які люблять справу, вчаться і виконують роботу найкращим чином.

Тож, бажаємо усім молодим людям бути активними, здобувати знання, наполегливо працювати над собою та будувати великі плани на майбутнє. Хай ваші мрії втілюються в реальність, життя буде радувати і дивувати, а будь-яка перешкода робить вас тільки сильнішими!

Зі святом!

 

 

Відділ інформаційної роботи

Хмельницький обласний центр зайнятості

пров. Шевченка,10

м.Хмельницький, Україна, 29000

                                                                                                                    тел: +38(0382) 65-74-18 

+38(0382)76-46-42

khm-ocz@kmocz.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь